Atlétika

2023.09.22. 08:26

Nagy egyéni csúccsal lett a magasugrás bajnoka Lakatos-Lamm Bence

Lakatos-Lamm Bence óriási egyéni csúccsal nyert aranyérmet a magasugrók között a Pécsett megrendezett versenyen.

Teol.hu

Lakatos-Lamm Bence a dobogó tetején, előtte Tarr Imre edző

A dombóvári DOVASE atlétái közül öt tehetséges fiatal vívta ki a lehetőséget, hogy bebizonyítsák tehetségüket korosztályuk legnagyobb versenyén – számoltak be róla a legnagyobb közösségi oldalon. A területi versenyeket követően Pécsett már csak a legjobb U16-os sportolók részvételével zajlott a megmérettetés, amelynek hangulatában, és nagyszerű eredményeket tekintve talán a budapesti atlétikai világbajnokság utóhatása is érződött. 

Lakatos-Lamm Bence mindenesetre kiváló napot zárt, hiszen magasugrásban óriás egyéni csúccsal 179 centiméterrel, a dobogó legfelső fokára állhatott, így országos bajnoki címet szerzett. Ezzel az eredményével kivívta a jogot, hogy ott lehessen Szlovákiában a hagyományos négy nemzet versenyén, amelyen a szlovákok, szlovének és horvátok szoktak még indulni. 

Lakatos-Lamm Bence távolugrásban, a nagyon erős mezőnyben kilencedik helyezést ért el. Kiss Kincső Luca 800 méteres síkfutásban volt érdekelt, és 2:34.06 -os időeredményével a huszadik helyen zárt. Éva Nikolett 300 méteren 48.06-os időeredménnyel szintén huszadik lett. Szabó Milán szép versenyzéssel 1500 méteren 4:47.19-es időeredménnyel a  tizenötödik helyen, 3000 méteren, 10:19.37 időeredménnyel, a jövőt tekintve az igen biztató nyolcadik helyen ért célba. Az összegzésben kiemelték, hogy Nagy Fruzsina sérülés, Tobler Péter betegség miatt nem tudott részt venni a viadalon.

A fiatal versenyzőket Tarr Imre és Fazekas Gáspár edzők készítették fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!