NB III-as foci

2023.10.31. 08:38

A Nagykanizsának komoly energiákat kellett mozgósítania a fordításhoz

Mészáros István, az NB III-as Szekszárdi UFC vezetőedzője szerint a dobogós kanizsaiaknak komoly energiákat kellett mozgósítaniuk ahhoz, hogy fordítsanak, ez pedig a szekszárdi játékosok dicsérete.

Teol.hu

Mészáros István, a Szekszárdi UFC vezetőedzője

Fotó: szufc.hu

Mint arról beszámoltunk, egy félidőn keresztül úgy nézett ki, hogy a Szekszárdi UFC véghez viszi a nagy bravúrt, és mindhárom pontot elhozza a Dél-Nyugati csoportban dobogós Nagykanizsa FC otthonából. A fordulás után azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az esélyesebb hazaiak, és négy gólt is bevágtak Pomozi Zoltán kapujába. Mészáros István, az UFC vezetőedzője szerint jár a dicséret a futballistáinak, hiszen a Nagykanizsának komoly energiákat kellett mozgósítania a sikerhez.

„Először is szeretnék gratulálni az FC Nagykanizsának a győzelem megszerzéséhez, bár a végeredmény mutatta gólkülönbség nem tükrözi a játék összképét. Arra készültünk, hogy a Nagykanizsának jó felépítésű, gyors, atletikus játékosai vannak, ezért igyekeztünk lezárni azokat a területeket, ahol ezen képességeiket kamatoztathatták volna. A labdabirtoklási fölényüknek köszönhetően sok beadás érkezett a kapunk előterébe, melyeket az első játékrészben jól hatástalanítottuk, majd az általunk kialakított lehetőségeinket jó arányban értékesítettük, melyeknek köszönhetően egygólos előnnyel tudtuk zárni az első játékrészt” – összegzett a szakember klubja internetes oldalán. 

„A második félidő elején egy látványos góllal gyorsan egyenlített az ellenfél és a mérkőzés további fordulópontjaiból sem mi jöttünk ki jobban. Örömteli, hogy a harmadik helyezett otthonában két gólt tudtunk szerezni, a kapott öt gólunk csalóka, ugyanis abból kettő elég érdekes körülmények között született. Voltak vitatott helyzetek a mi oldalunkon is, de ezek létjogosultságát csak a legmagasabb osztályban rendelkezésre álló VAR-szobákban lehetne ellenőrizni. Gratulálok a játékosainknak, hiszen az ellenfélnek igen komoly energiákat kellett mozgósítania, semmiképp nem bizonyultunk könnyű ellenfélnek. Összességében viszont elmondhatjuk, hogy ezúttal a Nagykanizsa megérdemelten szerezte meg a három bajnoki pontot” – értékelte az összecsapást Mészáros István.

A Szekszárdi UFC vasárnap vármegyei rangadóval folytatja, hiszen a Paksi FC második csapatát látja vendégül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!