Pályaavatás

2023.10.08. 18:21

Átadták az Atomerőmű SE legendájáról elnevezett kosárpályát Pakson (galéria)

Az idősebb Morgen Frigyesről elnevezett Morgen Court a kosárlabdaszeretők kikapcsolódását szolgája majd a Gesztenyés úti sportcsarnok szomszédságában.

Teol.hu

Gulyás Róbert (balról), Horváth Péter, dr. Teszler Sándor és Szabó Péter polgármester vágta át a nemzeti színű szalagot a Morgen Court átadóán

Fotó: Molnár Gyula

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával megvalósult 3x3-as kültéri kosárlabda pályát avattak vasárnap Pakson a Gesztenyés úti sportcsarnok szomszédságában. A Morgen Court a klub legendájáról, idősebb Morgen Frigyesről kapta nevét.

Az átadóünnepségen Dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület elnök örömét fejezte ki annak, hogy összefogással komoly létesítménnyel gazdagodott a várost, ami nemsokára újabb pályával bővül. A névadójáról elmondta, Morgen Frigyes volt az a személy, aki megmutatta, hogyan kell úgy nagy sportolónak lenni, hogy közben alázatos tudjon maradni az ember. 

Dr. Teszler Sándor, MKOSZ és az ASE 3x3-as szakosztályvezetője úgy fogalmazott, az első lépés megvan, a következő az lesz, hogy élettel, játékkal, kosárlabdával töltődjön meg a Morgen Court. Ezzel sem lesz valószínűleg gond, hiszen a 3x3-as szakág egyre népszerűbb hazánkban is. Horváth Péter, az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatója szerint méltó emléket állít Morgen Frigyes előtt ez a pálya.

Gulyás Róbert szakosztályvezető megjegyezte, egyértelmű volt az egyesület számára, hogy kiről nevezik el a létesítményt. Mint mondta, a Morgen család játékával és személyiségével nagy példát állított eléjük. A megjelent gyerekektől pedig azt kérte, legyenek minél többen, játszanak minél többet a Morgen Courton és használják ki a pálya adta lehetőségeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!