Ökölvívás

2023.10.02. 10:12

Nagy Ramóna meggyőző teljesítménnyel lett magyar bajnok Nyíregyházán

Megnyerte az ifjúsági magyar bajnokság aranyérmét a szekszárdi Nagy Ramóna, aki a 66 kilogrammosok között végzett az első helyen a nyíregyházi versenyen.

Rónai Gábor

Bátori Mihály, Novák György és Nagy Ramóna

Fotó: Beküldött kép

Az Unio Box Team tehetsége – vagy már több, mint tehetsége – meggyőzően teljesített a szabolcsi fővárosban, edzője nagy örömére.

Novák György tanítványa már az elődöntőben jelezte, hogy kiváló formában érkezett Nyíregyházára, vecsési ellenfelét pillanatok alatt lerendezte, már az első menetben véget ért a küzdelem. A döntőben pedig még erre a produkciójára is rá tudott tenni egy lapáttal, dinamikus, látványos bunyót mutatott be hódmezővásárhelyi ellenfelével szemben, a bírák pedig egyhangú pontozással neki adták az aranyérmet. 

Nagy elégtétel ez a siker Ramónának és edzőjének, hiszen ez a hódmezővásárhelyi lány az egri Bornemissza Emlékversenyen úgy végzett a szekszárdi lány előtt, hogy akkor is ő volt a jobb, de a pontozók másképp döntöttek. 

Most szó nem lehetett erről, mindegyik pontozó Ramónát látta a legjobbnak, aki így országos bajnoki címet nyert. 

Novák György büszke rá, hogy Ramóna jóvoltából már neki is van egy magyar bajnoki címe. Hozzátette: már a bemelegítésnél érezte, hogy versenyzője nagyot fog alkotni, s így is lett. Nemcsak a bírák látták jobbnak Ramónát, hanem mindenki, aki ott volt a ring mellett. 

„Gratulálok Raminak, büszke vagyok rá, de nem állunk meg, tovább fogunk dolgozni, hogy még jobb és jobb legyen, s még több aranyérem kerüljön a nyakába, mert ha valaki, akkor a befektetett munka alapján ő nagyon megérdemli” – mondta Novák.

Nagy Ramóna mellett még egy szekszárdi bokszoló volt ott Nyíregyházán, mégpedig Bátori Mihály, aki a 80 kilogrammosok között lépett ringbe. Meggyőzően mutatkozott be, hiszen pesti ellenfelére az első fordulóban többször rá kellett számolni, a másodikban azonban jött egy pécsi bunyós, aki már túl erősnek bizonyult. Mint edzője mondta, Misi jól bokszolt, de fejben nem volt ott, és ennek csak vereség lehetett a vége. Hozzátette: van kurázsi a fiúban, aki a jövőben sok szép eredményt fog szállítani a szekszárdi egyesületnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!