NB III-as foci

2023.11.04. 18:28

Ilyen sem most volt, két vármegyei derbi lesz a hétvégi fordulóban!

Két vármegyei rangadóval folytatódik az NB III-as focibajnokság: a Szekszárd a Paksot, a Majos a Dunaföldvárt fogadja a Dél-Nyugati csoport 14. fordulójában.

Teol.hu

Csillag László, a majosiak vezetőedzője tudja, hogy nagyon erős csapat a Dunaföldvár

Fotó: Mártonfai Dénes

Bármilyen hihetetlen, a majosiak várják a legjobb formában a dupla vármegyei rangadót hozó hétvégi fordulót. Csillag László csapata egymás után két bajnokiját is 1–0-ra nyerte meg, előbb hazai pályán a PEAC-ot, majd idegenben a Gárdonyt győzték le a világoszöldek. Vasárnap mégis fel kell kötniük azt a bizonyos fehérneműt, hiszen azzal az FC Dunaföldvárral meccselnek, amely legutóbb 1–0-ra megverte otthon a Fradi tartalékjait, most szerdán pedig úgy kapott ki 1–0-ra az NB II-ben második (!) Nyíregyházától, hogy simán benne volt a meccsben a sikere és a továbbjutása. 

„A Dunaföldvár abszolút méltó ellenfele volt az NB II-es Nyíregyházának, de ez nem meglepő, hiszen minőségi játékosok alkotják a földváriak keretét! Nagyon nehéz bajnoki lesz, sok múlhat azon, hogy az említett játékosok mennyire lesznek frissek vasárnap. A célunk, hogy megnehezítsük a dolgukat és lehetőleg ponttal, pontokkal gazdagodjunk” – fogalmazott Csillag László. 

Ha valamelyik csapatnak kell a pont, az a Szekszárdi UFC. A vármegyeszékhely alakulata annak ellenére is csak utolsó előtti a tabellán, hogy az előző négy bajnokiján hét pontot is szerzett. 

„A múlt heti, nehéz nagykanizsai mérkőzésünk után minden erőnkkel arra törekszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot a vármegyei rangadón! A Paks csapata az elmúlt öt mérkőzése közül három alkalommal is győztesen hagyta el a pályát, azonban ami nekünk kedvezhet, hogy a legutóbbi két játéknapon vereségeket szenvedtek a Nagykanizsa, illetve a Fehérvár csapataitól. Az elmúlt három egymás elleni összecsapásunkon csak döntetlenre futotta a erőnkből a vármegyei riválisunk ellen, de hiszünk benne, hogy most mellénk pártol a szerencse!” – fogalmazott dr. Balogh István, a szekszárdiak asszisztensedzője. 

NB III, Dél-Nyugati csoport, a 14. fordulóban. 
Bonyhád-Majos–FC Dunaföldvár, vasárnap, 13 óra. V: Altorjay (Kulcsár D., Végh M.). 
Szekszárdi UFC–Paksi FC II, vasárnap, 13 óra. Vezeti: Sipos K. (Molnár A., Aczél P.).  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!