OTP Bank Liga

2023.11.23. 15:00

Két év után nyerne péntek esti derbit hazai pályán a Paks

Legutóbb 2022 februárjában győzött péntek esti rangadón a Fehérvári úton a Paksi FC, amely a „nem klasszikusan vett” újonc Diósgyőrt fogadja az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Berg Sándor

Skribek Alenék megtörnék gólcsendjüket

Fotó: Molnár Gyula

A válogatott szünet előtti utolsó fordulóban, Debrecenben megszakadt a Paks tíz tétmérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata, a bajnokságban szeptember és november között nyolc találkozón (6 győzelem, 2 döntetlen) nem talált legyőzőre a csapat.

Pénteken újabb szériát kezdhet meg Bognár György együttese, ezzel együtt egy negatív sorozatnak is véget vehet. Az atomvárosiak ugyanis 2022. február 25-én nyertek legutóbb hazai pályán pénteki esti rangadót, akkor Lenzsér Bence 94. percben szerezte a győztes gólt a Fehérvár ellen (3–2). Azóta is felemás a zöld-fehérek hétközi szereplésük a bajnokikon: három győzelem, három döntetlen és öt vereség a mérlegük.

Most egy felszálló ágban lévő Diósgyőrt kellene visszahúzni a földre Hahn Jánoséknak, a miskolciak ugyanis az Újpest (0–2), a Ferencváros (1–2) és a Fehérvár (0–4) elleni vereséget követően a legutóbbi két bajnokin döntetlent játszottak Felcsúton a Puskás Akadémiával (0–0), otthon pedig északi rangadót verték a Mezőkövesdet (2–0).

„A Diósgyőr egy taktikailag, fizikailag kiválóan felkészült, erős csapat. Senki ne ringassa abba az álomba magát, hogy egy klasszikusan vett újonccal találkozunk. Jól erősítettek a nyáron, az elmúlt két találkozójukon nem kaptak gólt, mi pedig nem lőttünk se az MTK-nak, se a Debrecennek, így most ezt a két sorozatot törnénk meg. Fontos összecsapás lesz a pénteki számunkra, hiszen hiányérzetünk van az elmúlt bajnoki után” – fogalmazott Szappanos Péter, a paksiak válogatott kapusa.

Amellett, hogy két nyeretlen bajnoki után ismét három pontnak örülnének az atomvárosiak, továbbra is megőriznék hazai veretlenségüket, ami hat győzelemből és egy döntetlenből tevődik össze. Ilyen kezdést utoljára a 2015/2016-os szezonban produkált a PFC, akkor az első kilenc hazai bajnokiján nem kapott ki.

OTP Bank Liga, 14. forduló
Paksi FC–Diósgyőri VTK
Paks, Fehérvári út, péntek, 20 óra. Tv: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!