Labdarúgás

2023.11.08. 20:04

Máté Csaba: „Tíz meccsre is megérte a Fradi vezetőedzőjének lenni”

A magyar rekordbajnok Ferencvárost tíz mérkőzés erejéig vezetőedzőként irányító Máté Csaba tartott előadást szerdán este Bonyhádon, a Perczel-kúriában.

Máté Réka

Máté Csaba a Fradi vezetőedzőjeként eltöltött időszakáról mesélt

Fotó: Mate Reka

Az eseményre – amelynek moderátora Köllő Roland volt – teljesen megtelt a rendezvényterem, s nemcsak szurkolókkal és érdeklődőkkel, vármegyei futballcsapatok vezetői, játékosai is kíváncsiak voltak a szakember előadására. 

A szekszárdi illetőségű Máté Csaba – aki tizenegy évig volt a legnépszerűbb magyar futballklub alkalmazásában, s pályaedzőként a holland Ricardo Moniz, a német Thomas Doll, az ukrán Szerhij Rebrov, az osztrák Peter Stöger és az orosz Sztanyiszlav Csercseszov munkáját is segítette – beszélt a részben általa bevezetett szabályokról, az elvárt fegyelemről és alázatról, melyek mind-mind hozzájárultak a Ferencváros eredményes szerepléséhez. 

Dugig megtelt a rendezvényterem a Perczel-kúriában
Fotó: Mate Reka

Zárásként úgy összegezte előadását, hogy ugyan csak tíz mérkőzés erejéig lehetett a Fradi vezetőedzője (azt csak halkan jegyezzük meg, hogy ezek közül kilencet megnyert csapatával), de ez a időszak annyi élményt és adrenalinbombát adott neki, hogy mindenképp megérte neki elvállalni a felkérést és leülni a zöld-fehérek kispadjára. 

Máté Csaba néhány napja a Nemzeti Sportnak beszélt a Fradinál vezetőedzőként eltöltött időszakáról. Akkor úgy fogalmazott: A kinevezésemet követően tiszta volt számomra, hogy bármeddig is tart ez az időszak, többé nem leszek a Ferencváros másodedzője.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!