OTP Bank Liga

2023.11.12. 20:32

Nagy lehetőséget hagyott veszni a tíz tétmeccs után vereséget szenvedő Paksi FC

Megszakadt a tíz találkozóból álló veretlenségi sorozata a Paksi FC-nek, miután az OTP Bank Liga 13. fordulójának zárómérkőzésén 1–0-ra kikapott a Debreceni VSC otthonában.

Berg Sándor

Bárány Donát és Kinyik Ákos csatája

Fotó: Kovács Péter

Nagy esély hullott a paksiak ölébe azzal, hogy a listavezető Ferencváros hazai pályán pont nélkül maradt a Fehérvárral szemben (0–1), mert akár egy döntetlennel is átvehette volna a vezetést a tabellán. Mindezt két fiatallal tehette volna meg, hiszen Bognár György az egyaránt 18 éves Pesti Zoltánt és Horváth Kevint is a kezdőcsapatba nevezte.

A klub NB III-as együttesében pallérozódó saját nevelésű támadók felvették az élvonal ritmusát, Horváth ügyesen tartotta meg a labdákat, Pesti pedig szabadrúgásokat harcolt ki a debreceni tizenhatos környékén. Egy ízben pedig sarokkal készítette le a labdát Silye Eriknek, a szárnyvédő azonban eltörte a labdát, így kapura nem volt veszélyes a lövése. De ez is azt mutatja, fölényben játszott a Paks, amely már az ellenfél térfelén megkezdte a letámadást, nem egyszer zavarba hozva és hajmeresztő passzokba kényszerítve a hazai védőket.

Félóra játék után aztán ismét Silye Erik volt a főszereplő, a balszélső szerencsétlen mozdulat közben a vállát fájlalva maradt a földön, de miután mindezt az alapvonalon túl tette, folytatódhatott a játék. Az időszakos emberelőnyét kihasználta a Loki, Bárány Donát fejese után Vajda Botond elé került a labda, aki néhány méterről nem hibázott.

Négy találkozó után került hátrányba a Paks, és Szappanos Péter bravúrjaira volt szükség a második félidő elején ahhoz, hogy ne kerüljenek még nagyobb bajba a zöld-fehérek. Előbb Loncsar, majd Deskovics fejesénél védett a válogatott kapusa. A mérkőzés első komolyabb vendéghelyzetére az 58. percig kellett várni, az elöl maradt Lenzsér Bence közelről Megyeri Balázs lábába rúgta a labdát. Az utolsó húsz percre hármat cserélt előre fele Bognár György, jött Hahn, Skribek Szabó Bálint trió, a korábbi gólkirály Osváth Attila beadását két védő között csúsztatta kapura, de a debreceniek hálóőre nagyot nyújtózva tolta ki a léc alól a labdát.

Az utolsó tíz perc Szappanosról szólt, előbb Bárány helyzetét védte, majd Dzsudzsák Balázs lövését, büntetőjét és a kipattanót is hárította. Elöl viszont 190 perc óta gólképtelen a Paks, ami ezúttal pontokba, a tízmeccses veretlenségi szériájukba és a tabella első helyébe került az atomvárosiaknak.

A válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt egy hét szünet következik az NB I-ben, a paksiak legközelebb november 24-én, pénteken 20 órakor a Diósgyőrt fogadják a Fehérvári úton.

OTP Bank Liga, 13. forduló
Debreceni VSC–Paksi FC 1–0 (1–0)
Nagyerdei Stadion, 4144 néző.V.: Rúzs M. (Tóth II., Vígh-Tarsonyi)
Debrecen: Megyeri – Kusnyir, Deskovics, Lagator, Ferenczi – Loncsar, Manrique (Romancsuk, 67.) – Vajda B. (Bévárdi, 67.), Dzsudzsák (Domingues, 90+1.), Bódi  (Oliveira, 77.)– Bárány (Majdevac, 90+1.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Osváth (Beke, 85.), Papp K., Windecker, Mezei (Szabó B., 68.), Silye (Kovács K., 38.) – Horváth K. (Skribek, 68.), Pesti Z. (Hahn, 68.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Vajda B. (37.)
Sárga lap: Ferenczi (29.), Kusnyir (40.), Loncsar (53.), Lagator (56.), Megyeri (90+3.), illetve Lenzsér (43.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!