Labdarúgás

2024.01.24. 15:15

Dárdai Márton „magyarrá válásával” többek helye is megingott a válogatottban

Három éve húzódó ügy zárult le hétfőn azzal, hogy Dárdai Márton bejelentette, a német helyett a magyar válogatottban futballozna. A Hertha BSC 21 éves védője ezzel versenyhelyzetet teremt a júniusban kezdődő németországi Eb-re. De kinek van félnivalója az alapemberek közül?

Teol.hu

Dárdai Márton (jobbra) a magyar válogatottat választotta

Forrás: AFP

Szinte biztosra vehető, hogy Dárdai Márton ott lesz Marco Rossi Európa-bajnoki keretében. Bár csak a márciusban következő felkészülési meccseken mutatkozhat be a magyar válogatottban a Hertha 21 éves játékosa, a szereplése azért tűnik kézenfekvőnek, mert a berlini klubjában alapember, ráadásul hiány­posztokon bevethető: ballábas belső védőként és védekező középpályásként, elemzi a helyzetet a Magyar Nemzet.

A fiatal védő még az utánpótlásban még a német válogatottat erősítette
Forrás: AFP

Szalai Attila közvetlen vetélytársa lehet

A Hertha játékosa alapvetően középső védő, azon belül is ballábas, ebből a típusból pedig eddig csak egyvalaki állt Rossi rendelkezésére: Szalai Attila. Ő viszont ebben az idényben alig kapott lehetőséget a német élvonalban, ami az ősz végi válogatott meccseken a formáján is érződött, a korábbi kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítménye elillant. Esetében épp pozitív változás történt azzal, hogy a Hoffenheim kölcsönadta őt a szezon végéig a Freiburgnak, ahol sok a sérült a védelemben, így várhatóan elkezdheti gyűjteni a játékperceket a Bundesligában.

Dárdai Márton, mint Nagy Ádám alternatívája?

Opció lehet Szalai és Dárdai egyszerre való szerepeltetése is a védelemben Orban Willivel kiegészülve. Rossi 2020 óta kitart a három belső védős rendszer mellett, legutóbb 2019-ben, még a nagy sikerei előtt állította fel a válogatottat négy védővel. Nem valószínű, hogy néhány hónappal az Eb előtt ezen változtatna, az viszont szóba jöhet, hogy az említett három védő kerüljön a kezdőbe, aminek így Lang Ádám lenne a kárvallottja. Ő szintén hullámvölgyben van, az ősszel kiszorult a ciprusi csapatából, és talán klubváltás előtt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!