Labdarúgás

2024.01.30. 14:15

Kiderült, mennyi pénzt kapnak a magyar válogatott focisták az Eb-re jutásért

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) több részre osztja el a válogatott által az Európa-bajnoki selejtezőkön összegyűjtött pénzt.

Teol.hu

A válogatott tagjai között 1,26 milliárd forintot oszt szét az MLSZ

Fotó: Török Attila

A sikeres kvalifikációval 9,5 millió eurós (mai árfolyamon 3,6 milliárd forintos) juttatást kap az MLSZ az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), számolt be róla a Sportal, hozzátéve, hogy a szövetségtől kapott tájékoztatás szerint a pénzt több részre osztják majd.

A 3,6 milliárd forint 35 százalékát, vagyis 1,26 milliárd forintnak megfelelő eurót oszt szét az MLSZ a játékosok között. A nyolc mérkőzésen huszonnyolc labdarúgó lépett pályára, de volt hat olyan futballista, aki nem kapott lehetőséget egyetlen mérkőzésen sem. Vagyis a fenti összeget 34 felé oszthatja a szövetség és ha mindenki egyenlően részesedne belőle (bár valószínűleg nem így történik), akkor fejenként valamivel több, mint 37 millió forintot kapnának, matekozott a portál.

A szakmai stáb külön csoportot alkot premizálás esetén, de jelentős részt fordít a szövetség a júniusi Európa-bajnoki részvétel költségeire, a fennmaradó összeget pedig az utánpótlásba fekteti be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!