Autósport

2024.01.05. 10:38

Nyolc magyarral a mezőnyben ma rajtol el a Dakar-rali – videóval!

Ma végre elrajtol a sokak által várva várt Dakar-rali, amelynek idén is Szaúd-Arábia ad otthont.

Teol.hu

A legendás verseny teljes távja idén csaknem nyolcezer kilométer, amelyből 4727 kilométer lesz a mért szakasz. A mezőnyben idén is szurkolhatunk magyar versenyzőknek. 

A Challenger (korábban T3) kategóriában, vagyis a könnyűsúlyú prototípusok között indul első magyarként egy X-raid Yamahával Lónyai Pál és olasz navigátora, Filippo Ippolito (334-es rajtszámmal). 

A kamionosok versenyében másodszor indul a Qualisport csapat triója, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László a csapat által épített Scania Qualisport Hyenával (637-es rajtszámmal). Tavaly több műszaki probléma hátráltatta a triót, idén viszont joggal bíznak egy simább, így sikeresebb versenyben.

Szintén a monstrumok között, a francia SSP csapat két MAN-jével indul Szalai Norbert (640-es rajtszámmal), illetve Darázsi Zsolt és Léner Tibor (641-es rajtszámmal), mindhármuknak komoly Dakar-tapasztalataik vannak.

A motorosok mezőnyében áll rajthoz (34-es rajtszámmal) a szatmárnémeti Gyenes Emánuel, aki korábban többszörös kategóriagyőztesként szerzett magának hírnevet.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Nemzet internetes oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!