Kosárlabda

2024.01.05. 16:05

Studer Ágnes volt a 2023-as év legjobb európai irányítója!

Komoly elismerésben részesült a KSC Szekszárdban nevelkedett Studer Ágnes.

Teol.hu

Studer Ágnes itt még a Mersin szerelésében tör kosárra

Fotó: FIBA

A felsőnánai illetőségű kosárlabdázót az Eurobasket szakportál a 2023-as év legjobb európai irányítójának választotta, és az év európai ötösében is helyet kapott a 25 éves karmester. Studer nagy valószínűséggel a szekszárdi csapatban mutatott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, hiszen a török Mersinben aztán kevés lehetőséget kapott, új csapatában, a francia Carolo Basketben pedig még nem mutatkozott be. 

Az év legjobb európai ötösébe Studer Ágnes mellett az ukrán Alina Iugupova, a német Satou Sabally, a görög Maria (vagy Marielle) Fasoula, illetve a belga Emma Meesseman is szerepel. Az év második ötösében is van magyar kötődés, hiszen itt az ősz óta a Győrt erősítő Kristine Anigwe itt kapott helyet.

Az összes Európában játszó játékost nézve az év játékosa az Eurobasket-nél Emma Meesseman lett, míg az európaiak között Satou Sabally kapta meg a 2023-as év játékosa elismerést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!