Asztalitenisz

2024.02.28. 08:24

Arannyal és bronzzal kezdte a 2024-es évet Budapesten Kizakisz Nikosz

A szekszárdi fiatal a korosztályos Budapest Bajnokságon remekelt, s párosban aranyat, egyéniben bronzot szerzett.

Teol.hu

Kizakisz Nikosz (balról a negyedik) és párostársa, Szántosi Dávid (középen) nagyon meggyőző volt

Fotó: Beküldött kép

Verhetetlennek bizonyult Kizakisz Nikosz és Szántosi Dávid. A szekszárdi és a szarvasi fiatal párosban szettet sem veszítve nyerte meg az aranyérmet az U19-es korosztály számára kiírt Budapest Bajnokságon. Nikoszék ellentmondást nem tűrően meneteltek a főtáblán, sorrendben a Vass Bertalan, Pálos Gergő (Pécs), a Szarka Gábor, Vámosi Benjamin (Szombathely, KSI) és a Fodor Csaba, Vörös Balázs (KSI) egységet ütötték ki. A fináléban pedig a szombathelyi Gergely Márk, Poór Balázs kettős győzték le (11:6, 11:9, 11:9).

Nikosz egyéniben meggyőzően menetelt az elődöntőig, Szabó Lénárd (Ambrus Akadémia), Fegyver Zsombor (KSI) és Poór Balázs (Szombathely) kiejtése után azonban jött a párostárs, s a meccset Szántosi nyerte 4:1-re. Végül utóbbi az aranyat is megnyerte, miután a fináléban 4:3-ra legyőzte a Magyar Kínai Asztalitenisz Club színeit képviselő Wei Chen Yu-t. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!