Kicsattantak az erőtől

2024.03.02. 11:30

Az atomvárosban emelték a tétet a legerősebbek – galéria

Pakson mutatták meg erejüket öt nemzet legerősebbjei február 24-én szombaton a Mogyi Protein Mix Kupán. A nemzetközi megmérettetésről ifjabb Fekete László számolt be portálunknak.

Farkas Eszter

Pakson is lenyűgözték a nézőket az izomkolosszusok a Nemzetközi Erős Emberek versenye - Mogyi Protein Mix kupán

Fotó: Molnár Gyula

Tamási, Bonyhád és Szekszárd után szombaton Pakson is versenybe szálltak az izomkolosszusok február 24-én, szombaton a Nemzetközi Erős Emberek versenye, a Mogyi Protein Mix Kupa keretein belül.

– Rengeteg néző látogatott el az ESZI sportcsarnokába, ahol öt ország – Magyarország, Szlovákia, Szerbia, Lengyelország és Bosznia Hercegovina – sportolói hat versenyszámban ütköztek meg – tájékoztatta portálunkat ifjabb Fekete László.

Az élen a Szerbia-Bosznia Hercegovina alkotta csapat végzett, de Fekete László tanítványai is jól szerepeltek: a Szávics Balázs, Várszegi György, Horváth Norbert, Erős Gábor alkotta csapat végzett a második helyen.

A szervező elmondta kiválóan teljesített minden résztvevő: Kovács Péter, Krifkó Milán, Horváth József, Bakos Alex csapata, Lángos József, Boda András, Kovács Zsolt, Csizmadia Ferenc és a szlovákok csapata is.

A versenyszámok most is igazán látványosak voltak, a nézőket teljesen elkápráztatták a másfél mázsás kőgolyók emelésével és a tizenhat tonnás monstrumok, a kamionok húzásával. A kilencszeres világbajnok, ifjabb Fekete László kiemelte: nagyon örül annak, hogy egyre több fiatal csatlakozik hozzájuk, akik tisztán, doppingszerek nélkül akarnak és tudnak jól teljesíteni. Elmondása szerint a tanítványai is egyre több munkát ölnek az edzésekbe, aminek köszönhetően látványosan fejlődnek, így fokozatosan tervezi a versenyeken a súlyok emelését is. A verseny során a fent említetteken kívül 400 kilós traktorgumi forgatásban, személygépkocsi tartásában, több száz kilós súlyok cipelésében és súlyok fej fölé nyomásában mérkőztek meg.

– Következő versenyünk március 31-én Dunaföldváron a piactéren lesz délután kettő órai kezdéssel. Kecskeméten is szervezünk az idén erős emberek versenyét, ahol az egyik látványos versenyszám az lesz, hogy utasszállító repülőgépet fognak húzni a versenyzők. Szívesen várjuk azok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák ezt a sportot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!