Karate

2024.03.05. 08:13

Ez igen! Huszonhét aranyérmet zsebeltek be a bátaszékiek

Jól indult a tavasz első hétvégéje a BSE háza táján. A karate szakosztály szombaton két helyszínen is igen meggyőző teljesítményt nyújtott.

Teol.hu

Nemcsak szépek, rendkívül eredményesek is a bátaszéki lányok

Fotó: Beküldött kép

A csapat egy kisebb delegációval (8 versenyzővel) a Wado-Kai Karate Országos Bajnokág első fordulóján vett részt Budapesten, míg egy nagyobb csapatrész 14 versenyzővel Zágrábban lépett tatamira a Grand Karate Fun elnevezésű – főként – horvát versenyzőket felvonultató bajnokságon.

Mindkét delegáció lehengerlő volt a saját közegében, hiszen a hétvége folyamán minden bátaszéki versenyzőnek volt győztes mérkőzése, és ez főként a nemzetközi verseny esetében volt figyelemreméltó eredmény. De a két verseny, versenyzőkre vetített érmeit tekintve is jó mérleget zárt a BSE. A hazai versenyen 7 arany, 2 ezüst és 1 bronzérmet szereztek, míg a horvát fővárosból 3 arany, 5 ezüst és 9 bronzéremmel tértek haza a bátaszéki sportolók.

„Nagyon elégedett vagyok a versenyzőimmel, és nem kizárólag a végeredmény miatt, bár a hétvégi éremkollekció is igen bíztató a jövőre nézve. Az az emberfeletti edzésmunka, és az a terhelés, amit nap mint nap elviselnek ezek a fiatalok, teszi nagyon fontossá, hogy a munka és eredmény korrelációban álljon. Örülünk hogy ebből a szempontból eredményes hétvégét zártunk. Minden versenyzőnknek volt győztes mérkőzése és a két delegációból csupán egy-egy versenyzőnk volt, aki éppen hogy lecsúszott az éremről, a többiek mind dobogóra állhattak. A felkészülésünk ebben a szakaszában ez egy nagyon fontos visszacsatolás mindenki számára, hiszen márciusban még két nagyon kemény hétvége vár ránk, egyszer Pozsonyba, egyszer Rijekába utazunk” – összegezte a hétvégét Nagy Ákos, a bátaszékiek edzője. 

A Wado-Kai OB érmesei: 1. helyezett: Kovács Zoltán (kumite), Péter Anna (kadet -47 és -54 kg kumite), Pfeifer Mira (kata, kumite), Sárközi Mirella (kumite), Tóth Ádám (kumite). 3. helyezett: Papp Ákos (kumite), Ambrus Márton (kumite). 4. helyezett: dr. Szabó Balázs (kata). 

A Grand Karate Fun érmesei: 1. helyezett: Péter Panna (kadet kumite), Pesti Ábel (ifi kumite), Paksi Péter (felnőtt kumite). 2. helyezett: Péter Panna (ifi kumite), Hefner Zsófi (junior kumite), Péter Boglárka (junior kumite), Takács Dominik (kadet kumite), Nagy-Jánosi Bátor (gyermek kumite). 3. helyezett: Hefner Zsófi (kadet kumite), Izsák Fruzsina (ifi és kadet kumite), Gill Dóra (U21 kumite), Varga Máté (ifi kumite), Pesti Ábel (gyermek kumite), Vörös Botond (ifi kumite), Bóta Bence (gyermek kumite), Gál Bence (gyermek kumite)

Az edzői csapat: Nagy Ákos, Antal János, Kovács Zoltán, Paksi Péter, Gill Dóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!