Labdarúgás

2024.03.11. 18:30

Más a nyugdíjat várja ennyi idősen, Kiss János túl a hatvanon a 100. uszódi góljára hajt!

Hatvan évesen és 208 naposan talált be a foktőiek kapujába a 4–0-ra megnyert szombati bajnokin Kiss János, a Bács-Kiskun vármegyei Úszód KSE támadója. Ez már a harmadik gólja volt a szezonban, korábban a Hajós és a Dunaszentbenedek ellen is eredményes volt.

Rónai Gábor

Kiss János (felső sorban balról a harmadik) hatvan felett sem lassít, a szezonban már három gólnál jár (Beküldött kép)

– Azt hittem, már régen visszavonult!
– Szerettem volna, de nem hagyják – felelte hétfőn délután telefonon a TEOL.hu érdeklődésére Kiss János. – Mindig győzködnek a csapattársak, hogy még maradjak, még húzzak rá egy félévet, úgyhogy itt vagyok, s ha kell segítek.

– Ne szerénykedjen, pazar gólt szerzett!
– Nagyszerű passzt kaptam, ezt se felejtsük el. Aztán elhúztam a védő mellett a labdát a tizenhatos sarkánál, és a kapus felett a felső sarokba emeltem. 

– Úgy mondja, mintha mi sem lenne egyszerűbb ennél...
– Most mondjam azt, hogy ilyen csapatban öröm játszani és gólokat lőni? Pedig így van, ez nem sablonszöveg.

– Más ilyenkor már a nyugdíjas éveket várja, ön meg vidáman focizik.
– Szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, ráadásul most együtt futballozhatok az öcsémmel, valamint a fiammal (Kiss Tamás, a Paksi FC korábbi gólvágója és Kiss Balázs a házi gólkirály – A szerk.), ez sem egy elhanyagolható szempont. Úgyhogy, amíg jól érzem magam a pályán, addig maradok.

– Tudja, hogy hány gólnál tart uszódi színekben?
– Nem tartom számon, talán nyolcvanötnél.

– Majdnem eltalálta, kilencvenötnél! Meglesz a száz?
– Most, hogy megtudtam, azon leszek, hogy meglegyen. De tudja mit, jobban örülnék neki, ha Krausz Márton megszerezné végre az első gólját a szezonban. 

– Bírja az edzéseket? 
– Heti egy edzésünk van, azon általában ott vagyok, s ha szükség van rám, csereként szívesen segítek. Sok fiatal van a csapatunkban, elkel néha egy kis rutin. 

– Mik a célok Uszódon?
– Jelenleg az ötödik helyen állunk a harmadosztály Nyugati csoportjában, szeretnénk feljebb kapaszkodni. Sajnos ősszel sok olyan pontot elszórtunk, amit be kellett volna gyűjteni, de a tavasz megnyomjuk, mert oda akarunk érni a dobogóra. 

Kiss Jánosról tavaly májusban írtunk, akkor 59 évesen és 201 naposan szerzett gólt a Tass ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!