Nyilatkozatok

2024.05.19. 07:46

A majosiak kiütésével nem mondott még le a dobogóról a Dunaföldvár

Az NB III-as focibajnokság vármegyei rangadóján az FC Dunaföldvár 6–1-re legyőzte a Bonyhád-Majost.

Teol.hu

Tóth Máté (kékben) duplázott a majosiak ellen

A völgységiek számára már tét nélküli volt a vármegyei derbi, hiszen bebiztosították már bennmaradásukat az NB III-ban, a hazaiak ugyanakkor matematikailag még odaérhetnek a harmadik helyre. Ehhez a harmadik percben Tóth Máté góljával közelebb kerültek, sőt gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a mérkőzés lényegi részét.

A 6–1-es végeredmény a majosiak legnagyobb veresége volt a szezonban, míg a Dunaföldvár az érdiek (5–0) és a gárdony-agárdiak (6–1) után ismét ötgólos különbséggel győzött. Ezzel ugyanakkor még messze nincsen meg a bronzérem, ahhoz ugyanis jövő héten az MTK II otthonából is el kell hoznia a három pontot az újoncnak, míg a jelenleg harmadik Nagykanizsa az utolsó két fordulóban (Ferencváros II otthon, Bonyhád-Majos idegenben) legfeljebb egy pontot szerezhet csupán, a Kaposvár pedig vereséget szenvedjen otthon az érdiek ellen.

A forduló másik vármegyei rangadóját, a Paksi FC II–Szekszárdi UFC mérkőzést vasárnap 11 órakor rendezik.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 29. forduló
FC Dunaföldvár–Bonyhád-Majos 6–1 (3–0)
Dunaföldvár, v.: Nagy A. (Juhász L., Topálszki)
Dunaföldvár: Vukman – Polgár F. (Horváth B., 60.),Gál Sz., Molnár S., Berekali – Horváth A., Ladányi V., Bartha, Keresztes B. (Ladányi P., 74.) – Tóth Á. (Görög, 60.), Tóth M. (Rabi, 74.). Edző: Varga Balázs
Majos: Hübner – Széles, Vető, Preininger, Kugler (Mácsik M., a szünetben) – Simó (Sárosi, 78.), Pál A., Mácsik D. – Vukk (Sajnovics, 58.), Horváth M. (Pál M., a szünetben), Kovács L. Edző: Csillag László
Gólszerző: Tóth M. (3., 73., a második 11-esből), Bartha (31.), Tóth Á. (44.), Görög (61.), Ladányi P. (76.), illetve Sajnovics (65.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!