Labdarúgás

2024.05.22. 20:18

Kiejtette a Kakasdot és feljutott a Magyar Kupa országos főtáblájára a Faddi SE (képgalériával)

A Faddi SE nagy bravúrt hajtott végre a Tolna Vármegyei Kupában, miután 1–0-ra legyőzte a Kakasd SE-t. Sikerükkel a faddiak feljutottak az országos főtáblára.

Rónai Gábor

Szatmári Péter gólja főtáblára kerülést ért a vármegye kettes faddiaknak

Fotó: Molnár Gyula

Ötven éve már nagyot alkottak a faddiak, akik akkor a Magyar Kupában legtovább menetelő kiscsapatként bejutottak a Szabad Föld Kupa döntőjébe (a hercegszántóiakkal 3–3-ra végeztek, de az ellenfél akkor alacsonyabb osztályban játszott, így ők nyertek), s most újra egy világraszóló bravúrt hajtottak végre azzal, hogy a kakasdiak legyőzésével feljutottak a Mol Magyar Kupa országos főtáblájára. 

Nagy volt a faddi játékosok öröme a kupameccs lefújása után (Fotó: Molnár Gyula)

Szőcs Richárd csapata a Tolna Vármegyei Kupa szerdai elődöntőjében 1–0-ra nyert esélyesebb ellenfelével szemben, egy olyan meccsen, amelyen a magasabb osztályú vendégek játszottak mezőnyfölényben, de a faddi kontrák végig magukban hordozták a gólveszélyt. A találkozó egyetlen gólját Szatmári Péter szerezte, aki így régen látott magasságokba lőtte ezzel a Faddi SE-t. 

A vármegyei sorozatból három csapat jut fel az országos táblára, a két döntős mellett a bronzmeccs győztese szerez jogot a megméretésre. A faddiak a fináléban azzal a Bonyhád VLC-vel találkoznak, akik 2–0-ra nyertek a Dombóvár FC ellen. Utóbbiak így a kakasdiakkal mérhetik majd össze erejüket a harmadik főtáblás helyért.  

Faddi SE–Kakasd SE 1–0 (0–0)
Fadd, v.: Szappanyos Sz. (Álló T., Prantner M.).
Fadd: Osztopányi – Fehér K. (Gász, 90.), Baros, Szatmári P. (Lojek, 80.), Kovács G., Gerendai G., Ábrahám, Hostyánszki M., Szabó M. (Acsádi P., 88.), Szabó B. (Novák M., 91.), Aradi L. Edző: Szőcs Richárd. Kakasd: Siklósi – Varga Á. (Sebestyén M., 29.), Réti D., Bús, Sztruhár B. (Fürst, 67.), Adorján, Tamás Á., Márk A., Kapéter K., Vodli, Török Á. Edző: Takács Norbert. Gól: Szatmári P. (47.). 

Bonyhád Völgység LC–Dombóvár FC 2–0 (1–0)
Bonyhád, v.: Éreth A. (Szabó P., Kapéter J.). 
Bonyhád: Szűcs K. – Báló, Pap R. (Jerabek, 53.), Máté R. (Erdélyi Zs., a szünetben), Lerch M. (Márkvárt P., a szünetben), Királyházi, Heisler, Cseh T. (Hock, 71.), Liák P., Calka N., Major P. (Sásdi A., a szünetben). Edző: Sárai György. Dombóvár: Sztropkó – Vörös (Gombos, 51.), Reizinger, Právics D., Párkányi, Jenei B. (Fodor P., 79.), Hetesi, Szatmári I., Fila, Martinka, Bognár F. Edző: Horváth Zoltán. Gól: Pap R. (31.), Cseh T. (47.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!