Paks

2024.05.28. 17:28

Pupp Noémi az ASE örökös bajnoka, Izsák Lajos az ASE örökös tagja lett (képgaléria)

Pupp Noémi kajakozót az ASE örökös bajnoka, Izsák Lajos egykori labdarúgót az ASE örökös tagja címmel tüntették ki az Atomerőmű Sport­egyesület küldöttgyűlésén.

Teol.hu

Pupp Noémi és Izsák Lajos kapta idén az Atomerőmű SE rangos kitüntetéseit

Fotó: Molnár Gyula

Az Örökös Bajnoki címet évente egy alkalommal kapja az a sportoló, aki az ASE jó hírét viszi hazánkban és a nagyvilágban. Szerencsére van választási lehetőségünk: Pupp Noémi személyében egy olyan sportoló lesz tagja ennek a szűk klubnak, aki évek óta rászolgál erre a címre – hangzott el az ESZI nagyelőadójában tartott összejövetelen.

Pupp Noémi a testvérével, a cselgáncsozó Pupp Rékával. Fölöttük Braun Ákos, Réka edzője (Fotó: Molnár Gyula)

„A felnőttek közé való átlépés minden sportolónak egy nehéz, sokszor sorsfordító időszak, de Noémi ebből is megerősödve került ki, hiszen a kezdeti évek után beleerősödött a felnőttmezőnybe, 2018-ban például 5 felnőtt bajnoki címet nyert, és megjárt számos Európa- és világbajnokságot, 2022-ben egyesben lett Európa legjobbja: ekkor már a fővárosban edzett” – állt a kiváló kajakos méltatásában.

„Noémi a kajakozás mellett a tanulást is fontosnak tartja, a Testnevelési Egyetemen végzi tanulmányait és bízunk benne, hogy majd átadja a paksi gyerekeknek azt a sok értékes tapasztalatot, amit az évek alatt az edzéseken, vízen, versenyeken és edzőtáborokban szerzett.”

Izsák Lajos 1989-ben, aktív labdarúgó pályafutásának befejezését követően kezdett bekapcsolódni az Atomerőmű Sportegyesület életébe, jelenleg is aktív tagja, s egyben vezetőségi tagja is az Öregfiúk Labdarúgó szakágnak. Bár a pályán eltöltött közel 35 év után az aktív játék mára már kicsit háttérbe szorult, de vezetőségi tagként továbbra is nagy lelkesedéssel segíti a csapat működését, a fiatalabbak beilleszkedését. 

Vezetésével hosszú éveken át indult a városi szabadtéri és terembajnokságban az Atomerőmű kispályás focicsapata. A foci mellett az ASE sí szakcsoportjának is tagja, az utóbbi 15-20 évben rendszeresen részt vett a szakcsoport által szervezett túrákon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!