Cselgáncs

2024.05.19. 18:03

Pupp Réka ötödik helyen végzett az Abu-Dzabiban zajló világbajnokságon

Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett az Abu-Dzabiban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

Teol.hu

Pupp Réka ugyanúgy ötödik helyen végzett, ahogy a 2023-as világbajnokságon is

Fotó: IJF

Az olimpiai ötödik helyezett, kétszeres Eb-bronzérmes Pupp – aki hetedik vb-jén szerepel – a seregszemle előtt hetedik volt a súlycsoport ötkarikás pontversenyében, így gyakorlatilag párizsi kvótásnak lehetett tekinteni. A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint az Atomerőmű SE versenyzője a 32 között a ciprusi Sofia Asvestával kezdett, és vazaarival nyert. Következő ellenfele az ausztrál Tinka Easton volt, a 27 éves paksi őt ipponnal búcsúztatta. 

Pupp Réka a nyolc között a japán Sirajsi Hibikivel szállt szembe – pályafutása során először. A szerény nemzetközi eredményekkel rendelkező rivális csaknem végig diktálta a tempót a négy perc alatt, amely csak intéseket hozott. Az első értékelt akcióig tartó hosszabbításból 45 másodperc telt el, amikor az ázsiai ellenfél földre csavarta az Atomerőmű SE versenyzőjét, és vazaarival nyert. 

Puppra a vigaszágon elsőként a svájci Binta Ndiaye várt, akit legyőzött eddigi egyetlen találkozójukon. A 19 éves rivális legnagyobb sikere két ezüst volt a World Tour-sorozatban. A második csata derekán a 2023-as vb-n ötödik magyar vazaarit érően vitte földre ellenfelét, majd fél perccel az alapidő vége előtt egy fojtással vetett véget a küzdelemnek.

A harmadik helyért kiírt összecsapáson Pupp a korábban Gyertyás Rózát búcsúztató Amandine Buchard-ral szállt szembe, akit igencsak jól ismer, ugyanis mind a hat eddigi összecsapásukon kikapott az olimpiai második, négyszeres vb-bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok franciától. A hetedik csata a rangsorban harmadik rivális dobásával indult, amelyből a 27 éves magyar kifordult, majd a négyperces alapidő derekán a 28 esztendős Buchard megkontrázott egy akciót, és horogdobására vazaarit kapott. Ezután két intés még "belefért" Buchard-nak, aki rutinosan megőrizte előnyét a gongszóig. Pupp Réka akárcsak a tavalyi vb-n, ismét ötödikként zárt.

Abu-Dzabiban még egy paksiért szoríthatunk, Gercsák Szabina szerdán lép tatamira. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!