Kajak-kenu

2024.05.17. 08:30

Szegeden indították a nemzetközi szezont a paksiak

Szegeden rendezték múlt héten a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (IFC) európai pótkvalifikációs Gyorsasági Világkupát. Kiszli Vanda révén az Atomerőmű SE éremmel zárt.

Berg Sándor

A Maty-éren öt sportolóval képviseltette magát az Atomerőmű SE. A legjobb eredményt a kajak ötezer méterén Kiszli Vanda érte el, aki egy szépen csillogó bronzéremmel hangolt a hétvégi maraton magyar bajnokságra.

Kiszli Vanda bronzéremmel hangolt a hétvégi maratoni ob-ra
Fotó: Szalmás Péter / Forrás: MKKSZ

„Abszolút elégedett vagyok, örülök, hogy tudtam gyakorolni már tavasszal a nemzetközi mezőnyben. Tudtam, hogy a svéd és a spanyol versenyzők (Melina Andersson és Estefania Fernandez előzte meg a paksit – A szerk.) nagyon jók lesznek. Próbáltam rájuk tapadni, amennyire tudtam, de ez most ennyire volt elegendő – nyilatozta a futam után Kiszli Vanda. – A százszázalékos formától még egy kicsit messze vagyok, de még mindig csak tavasz van. Nekünk jövő héten már maraton ob lesz, akkor lesz az első válogató, próbálom magam megfelelő állapotba hozni, hogy jó eredményt érjek ott el. Nyár közepére már szeretném a közel százszázalékos Vandát kihozni magamból.”

Pupp Noémi
Fotó: Szalmás Péter / Forrás: MKKSZ

Klubtársainak nem sikerült ilyen jól a világkupa, Pupp Noémi a K1 ezer méter féltávjánál magabiztosan őrizte második helyét, az utolsó kétszáz méteren viszont ketten is megelőzték, így épphogy lecsúszva a dobogóról lett negyedik, míg ötszázon a C-döntőben lett hatodik. 

A kenu párosok 1000 méterén két paksi is rajthoz állt, de más-más társsal. A rajtot az U23-asok között első évét töltő Juhász István kapta el jobban Molnár Csanád oldalán, de a táv felénél már érződött rajtuk a fáradtság, s végül borulás miatt be sem tudták fejezni a döntőt. Hodován Dávid viszont Fodor Nicholas-szal negyedikként zárt. A párosok ötszáz méterén Kollár Kristóf a B-döntőben második lett.

A bonyhádi kötődésű Opavszky Réka – Csorba Zsófiával párban – kenu 200 és 500 méterén állt rajthoz. A rövidebbik távon ötödik helyen végzett, míg fél kilométeren a fináléról éppen lecsúszott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!