OTP Bank Liga

2024.05.17. 19:00

Ünnepség, éremosztó és szurkolókkal közös ünneplés zárja le a Paksi FC szezonját

Az Európa-liga indulása már biztos, a bajnoki ezüstéremért viszont még meg kell küzdenie a Paksi FC-nek. Ehhez nem muszáj legyőznie a már kiesett Kisvárdát, de a siker biztos második helyet érne az OTP Bank Ligában.

Berg Sándor

Hazai pályán zárja le nagyszerűre sikerült szezonját Bognár György együttese, amely a Kisvárda ellen teheti fel a koronát teljesítményére. Ugyanis amennyiben a Paks legyőzi az élvonaltól már biztosan búcsúzó szabolcsiakat, megőrzi második pozícióját a tabellán.

Az atomvárosi klub azzal a helyezéssel beállítaná, de a rangokat tekintve túl is szárnyalná a 2010/2011-es idényét, amikor Kis Károllyal az NB I-ben szerzett ezüstérem mellé elhódította az azóta megszűnt Ligakupát. Szerdán pedig a magyar bajnokság után a második legrangosabb hazai sorozatban, a Magyar Kupában nem talált legyőzőre.

Fotó: Molnár Gyula

Jó helyzetből várják a zárást az atomvárosiak, akiknek a vállát nem nyomja a győzelmi kényszer. Elég, ha a harmadik Fehérvár nem szerez több pontot náluk, a Fejér vármegyeieknek ugyanakkor hátrafelé is figyelniük kell, a rivális Puskás Akadémia ugyanis egy győzelemmel még letaszíthatja őket a dobogóról. (a versenysemlegesség megőrzése érdekében egy időben rendezik a Paks–Kisvárda, a Fehérvár–Diósgyőr és a Puskás Akadémia–Debrecen összecsapást).

A Fehérvári úti stadionban ma 17.45 órakor kezdődő mérkőzést rövid  ünneplés előzi meg: a csapatkapitány Böde Dániel és Szabó János a – várhatóan szép számú – közönségnek is megmutatja a Magyar Kupa trófeáját, amit a Ferencváros szerdai legyőzésével hódítottak el. A találkozó után az érmek átadására kerül sor, majd 22 óra magasságában a labdarúgók együtt ünnepelnek a szurkolókkal az Atom téren.

OTP Bank Liga, 33. forduló
Paksi FC–Kisvárda Master Good
Fehérvári út, szombat, 17.45 óra. Tv: M4 Sport

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!