önkormányzati választások

2019.10.13. 08:20

A megye városaiban eldőlt, ki látja el a polgármesteri feladatokat

Folyamatosan követtük az október 13-i önkormányzati választások lebonyolítását, eredményeit.

Fotó: Makovics Kornél

00:08 – Közzétették a 90,51 százalékos feldolgozottsági adatokat a gyönki önkormányzati választásról

E szerint Szaka Gyula (Független) vezet 53,18 százalékkal, míg a második helyen Katz Gyula István (FIDESZ-KDNP) áll 43,75 százalékkal.


23:46 – Gyönk: egyelőre nincsenek eredmények

A megye városai közül a Gyönkön lezajlott választás eredményéről egyelőre nem állnak rendelkezésre adatok a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

23:16 – Szekszárdon a Fidesz-KDNP színeiben induló eddigi polgármester, Ács Rezső folytathatja a városvezetői munkát

Az előzetes eredmények szerint 6353 választópolgár adta rá a voksát, 298-cal többen, mint az ellenzéki összefogás, az Éljen Szekszárd! Egyesület (ÉSZ) polgármester-jelöltjére, Bomba Gáborra. Ugyanakkor a képviselő-jelöltekre leadott szavazatok eddigi, közel 90 százalékos feldolgozottsága alapján többségben lesznek a megyeszékhely közgyűlésében az ÉSZ képviselői. A tíz egyéni választókörzetből hatban nyertek az ellenzéki jelöltek, négyben a Fidesz-KDNP jelöltjei, s kék-két jelöltet adhatnak mindketten a töredékszavazatok alapján a kompenzációs listájukról. Azaz kormánypárti vezetésű, de hajszálnyival ellenzéki többségű város lesz Szekszárd.

– Először is köszönöm a szekszárdiak támogatását, a belém helyezett bizalmukat, amivel elismerték a munkánkat, munkámat, és köszönöm az aktivistáink rengeteg segítségét! – nyilatkozta honlapunknak Ács Rezső. – Jelen állás szerint ellenzéki politizálásra kell készülnöm. Nagy projektek, fontos döntések előtt állunk, amelyeket szeretnénk végig vinni, s most csak reménykedhetek, hogy sikerül ezeket megvalósítani a szekszárdiak érdekében! Jó ügyeket szolgáltunk, nem lesz könnyű az elkövetkező időszak, de én nem adom fel, bízom benne, hogy ki tudunk alakítani valami együttműködést a város további fejlődése érdekében! – tette hozzá a megyeszékhely vezetője.

Bomba Gábor közösségi oldalán köszönte meg a bizalmat

Bomba Gábort, az ÉSZ polgármesterjelöltjét nem sikerült telefonon elérni, ő a közösségi oldalán az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra: „Kedves szekszárdiak! Köszönjük a bizalmat, a ránk adott szavazatokat! Ugyan a polgármestert nem sikerült leváltani – ezúton is gratulálok ellenfelemnek a győzelemhez –, de a közgyűlésben többséget szereztünk. Ez egy nagyon fontos eredmény, a jövőben érvényesülni fog a szekszárdiak akarata. Az Éljen Szekszárd Egyesület képviselői egy frakciót alkotnak ezentúl, én pedig frakcióvezetőként társaimmal azon leszek, hogy teljes kontrollt gyakoroljunk a polgármester felett. Nélkülünk nem lehet ezentúl semmilyen fontos döntést meghozni! Belelátunk a papírokba, nincs több mutyi.” – írta Bomba Gábor, aki a kompenzációs listáról bekerülhet a megyeszékhely közgyűlésébe.

23:09 – Pintér Szilárd veszi át Dombóvár vezetését

Elsöprő sikert aratott Dombóváron Pintér Szilárd a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Ugyancsak toronymagasan nyerték egyéni körzetüket a kormánypárt képviselőjelöltjei. Valamennyi egyéni körzetben, magas részvételi arány mellett szavaztak bizalmat a választók Bogdán Lászlónak, Tobak Gábornak, dr. Németh Tímeának, Futó Péternek, Tóth Zoltánnak, Horváth Józsefnének, Kiss Balázsnak és Gyarmatiné Kiss Évának.

– Mindenekelőtt köszönöm a dombóváriaknak, hogy éltek állampolgári jogukkal, és elmentek szavazni. Köszönöm mindazoknak, akik hittek a változásban, és csapatomra, valamint rám szavaztak. Soha nem látott sikert arattunk, olyan felhatalmazást kaptunk a dombóvári emberektől, ami megerősíti bennünk, hogy új alapokra helyezzük a város működését és megítélését. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy Dombóvár a fejlődés útjára lépjen, és méltó helyére kerüljön a térségben. Olyan várost teremtünk, ahol öröm élni, jó családot alapítani és mindenki boldogul. Ezért dolgozunk. Köszönjük Önöknek! – nyilatkozta Pintér Szilárd Dombóvár polgármestere.

Potápi Árpád János és Pintér Szilárd

Szabó Loránd: „Elvesztettem a várost, nyertem egy családot.”

Szabó Loránd, Dombóvár eddigi polgármestere, a Természetesen Dombóvár jelöltje a szervezet Facebook oldalán tett közzé egy posztot, miután egyre inkább eldőlni látszott, alul marad a választáson. Azt írta: „Elvesztettem a várost, nyertem egy családot. Köszönöm a sok támogatást, de ez most kevés volt. Egyelőre. Gratulálok Potápi Árpádnak, sikerült elhitetni a dombóváriakkal, hogy jön a Kánaán. Gratulálok Pintér Szilárdnak, arra kérem, hogy az eddigi helyi sikereinket ne dobja ki az ablakon.”

22:56 – Szabó Péter kapott felhatalmazást Paks szavazóitól

– Csak megköszönni tudom a paksiaknak, hogy megtiszteltek a bizalmukkal, és két év polgármesterség után most öt évre szavaztak nekem bizalmat – mondta Szabó Péter, Paks újból megválasztott vezetője, akire a voksok 52,58 százalékát adták a választók. Mint mondta, azt a munkát, ugyanazt a sikertörténetet szeretné folytatni, ami az előző két évet jellemezte, hiszen nagyon sok beruházás elindult ebben az időszakban. Szabó Péter emellett köszönetet mondott minden paksinak, aki elment vasárnap szavazni.

Heringes Anita: a PDF folytatja a megkezdett munkát

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a négy egyéni körzetben a Paksi Deák Ferenc (PDF) Egyesület jelöltje nyert – mondta Heringes Anita, a szervezet polgármesterjelöltje, aki a szavazatok 47,42 százalékét szerezte meg, így alul maradt Szabó Péterrel szemben. Hozzátette: nagyon jó csapat állt össze, kiválóan tudtak együtt dolgozni, és a PDF folytatja a megkezdett munkát. Tovább dolgoznak Paksért, úgy ahogy azt a város lakossága megérdemli.

22:47 – Bonyhádon ismét Filóné Ferencz Ibolya kapott felhatalmazást

Elsöprő sikert aratott a Fidesz-KDNP Bonyhádon, ami azt jelenti, hogy a Völgység székhelyét az eddigi polgármester, Filóné Ferencz Ibolya vezeti a most következő ciklusban is. A polgármester mindenekelőtt köszönetet mondott mindazon bonyhádiaknak, akik éltek állampolgári jogukkal és elmentek szavazni. Ugyancsak kifejezte köszönetét a kapott felhatalmazásért. Ez azt igazolta vissza, hogy a szavazópolgárok nagyra értékelték a város és az itt élők érdekében végzett, elmúlt öt esztendős tevékenységét.

Filóné Ferencz Ibolya hozzátett: munkáját továbbra is úgy végzi, hogy a fejlődés elmúlt fél évtizedet jellemző üteme megmaradjon, illetve erősödjön. Ennek köszönhetően Bonyhád a jövőben is olyan, közösséget építő hely legyen, ahol jó élni és melyet mindenki magáénak érez.

A választópolgárok egységesen gondolkodva, szavazataikkal pontosan ennek a törekvésnek adtak zöld utat – húzta alá a polgármester.

22:46 – Tolnán szoros küzdelemben nyert Appelshoffer Ágnes

Appelshoffer Ágneskapta a legtöbb szavazatot a jelöltek közül, így továbbra is ő vezeti a tolnai önkormányzatot – Nagyon szoros volt a küzdelem, de nyertem – mondta, hozzátéve, hogy egy kicsit csalódott, amiért kevesebb vokssal nyert, mint öt éve. Arról is beszélt, hogy a politika nem a háláról szól, ugyanakkor nagyon köszöni a rá szavazók bizalmát.

22:35 – Horváth Zsolt folytathatja a megkezdett munkát Dunaföldváron

– Nem gondoltam volna, hogy ekkora arányban sikerül győznöm, szorosabb eredményre számítottam, de ezek szerint a választópolgárok megelégedésére szolgált az előző ciklus – kezdte Horváth Zsolt, Dunaföldvár ismét megválasztott polgármestere, aki a szavazatok 49,28 százalékát kapta három kihívójával szemben. Mint mondta, az elmúlt öt év jó alapot teremtett, a következő öt esztendőben pedig újra lehet bizonyítani. Ehhez továbbra is szükség van egy jó, együttműködő testületre – hangsúlyozta a városvezető. Egy hasonlattal élve hozzátette, a polgármester a kapitány, a testület tagjai pedig a matrózok, és ha mindenki egy irányba húz, nem fut zátonyra a hajó.

22:25 – Torma József lett Simontornya polgármestere

A legfrissebb adatok szerint Torma József, a Civil Kontroll Egyesület polgármesterjelöltje nyerte az önkormányzati választást Simontornyán. Mint elmondta, számított arra, hogy a fideszes jelölttel szemben szoros lesz a verseny, és egyelőre még várja a képviselőjelölt választás végeredményeit. Egyesülete öt képviselőjelöltet támogatott.

A kérdésre, hogy milyen intézkedéseket eszközöl majd polgármesterként, 27 pontos programjukat idézte fel. Fontosnak tartja a gyors tájékozódást, három folyamatban lévő nagy pályázat van, meg kell vizsgálni a város anyagi helyzetét, meghatározandó a pénzügyi mozgástér. Sok a megoldatlan probléma, és ha nem is varázsütésre oldódnak meg ezek, el kell kezdeni dolgozni rajtuk.

Javítani szeretne a szervezésen, újra kívánja gondolni az önkormányzati munkát, célirányosabb, hatékonyabb rendszer kialakítására fog törekedni. Sok időnk nincsen, jelölti felelősség, hogy komolyan készüljünk fel a feladatokra – tette hozzá Torma József.

22:21– Bátaszéken ismét Dr. Bozsolik Róbertnek szavaztak bizalmat

Dr. Bozsolik Róbert a szavazatok 63,67 százalékát szerezte meg Bátaszéken, így ő marad a polgármester. – Ez annak a munkának az eredménye, amelyet öt éve kezdtünk el. Azt a nyugodt várospolitikát szeretnénk folytatni, amelyet kiépítettünk az eltelt években, természetesen úgy, hogy továbbra is folyamatosan kommunikálunk a bátaszékiekkel – tájékoztatott. Dr. Bozsolik Róbert hozzátette: elsődleges cél az életminőség javítása, és hogy erősítsék a helyben maradást.

22:15 – Tamási: Porga Ferenc (FIDESZ-KDNP) 67,36 százalékkal nyert

„Nagyon örülök, hogy ezt a választást is sikerült megnyerni, örülök, hogy folytatni tudom a munkát. Úgy látszik, hogy a polgárok értékelték mindazt, amit az elmúlt öt évben végeztem. Az elkövetkező öt évben ugyanazzal a csapattal szeretnék dolgozni, amelyik a választási kampányban is részt vett, és amelynek a tagjai mögöttem állnak. 2006 óta van fideszes városvezetése Tamásinak, számunkra a legfontosabb, hogy az itt élők is érezzék, hogy fejlődik és erősödik a város. Az eredmény visszaigazolása annak, hogy a helyes úton járunk. Fontos lenne, hogy a testületben is többséggel folytassuk, de mivel nem ért véget a szavazatszámlálás, az eredményekre még néhány órát várnunk kell.”

Tóth Attila (Mindenki Magyarországa) 32,64 százalékot ért el

„Úgy látom, hogy vesztettem, de nem vagyok csalódott, mert a testületi összetételben még látok fantáziát.”

22:12 – Negyedszer nyert Karl Béla Nagymányokon

Karl Béla immár a negyedik polgármesteri ciklusát kezdi meg Nagymányokon, miután három induló közül személye kapta a legtöbb szavazatot. Mint lapunknak elmondta, nyugodtan állt a megmérettetés elé, hiszen munkáját mindig legjobb tudása szerint végezte városa javára.

– Ne tűnjék túlzásnak vagy szerénytelenségnek, de az elmúlt tizenhárom évben, mióta vezetem a települést, olyan fejlődést élhettünk meg, mint amilyen immár két évszázada volt a bánya megnyitása után – jelentette ki Karl Béla. – Azt gondolom, sokat elárul az, hogy a közel kétezernégyszáz lakosú Nagymányokon száznyolcvannégy a vállalkozások száma. Abban is biztos vagyok, hogy az elkövetkező polgármesteri ciklusban is megmaradunk a fejlődés útján, iparunk még erősebbé válik, az ebben az ágazatban dolgozók aránya vélhetően nagyjából a duplájára fog emelkedni. Fő célkitűzéseim egyike az, hogy tovább növekedjék a népességszám. Egyébként ez már a harmadik esztendeje így van, a maga éves két-két százalékos emelkedésével. Ami itt és most közérzetemet illeti, annyit mondhatok, hogy jól vagyok. Valamivel bővebben szólva hozzátehetem, hogy hatvanhárom éves vagyok és ez az eredmény biztos jelent valamit a személyes presztizsemet tekintve. De ha a helyzet másként alakult volna, akkor is megtaláltam volna valamilyen más téren a magam elfoglaltságát és lelki nyugalmát. Így alakult, javamra, nyilván örülök neki, továbbra is vár a munka a polgármesteri hivatalban.

22:10 – Ők már nyertek

A rendelkezésünkre álló adatok alapján az alábbi városokban már teljes a feldolgozottság a polgármester választások tekintetében.

Dunaföldvár: Horváth Zsolt 49,29 % (Független)

Tamási: Porga Ferenc 67,36% (FIDESZ-KDNP)

Bátaszék: Bozsolik Róbert 63,67% (Független)

Simontornya: Torma József 46,59% (Civilkontroll Simontornya)

21:26 – Pakson már 94,12 százalékos a feldolgozottság. Szabó Péter vezet.

21:22 – A megyeszékhelyen 84,62 százalékos feldolgozottságnál is Ács Rezső vezet

20:57 – Szoros a küzdelem Szekszárdon

A megyeszékhelyen 23,91 százalékos feldolgozottságnál az első helyen Ács Rezső (FIDESZ-KDNP) áll 48,85 százalékkal, a másodikon, alig lemaradva Bomba Gábor (Éljen Szekszárd Egyesület) 48,39 százalékkal. Dr. Ótós Attila (Mi Hazánk Mozgalom) 2,76 százalékot ért el.

20:44 – Szekszárdon 7,69 százalékos feldolgozottságnál Ács Rezső állt az első helyen 49,59 százalékkal.

19:50 – Rendben lezárult a szavazás

Tolna megyében rendben lezárult a választás, a szavazókörök 19 órakor bezártak (mindössze egy helyen tartott néhány perccel tovább a voksolás) – tájékoztatott dr. Gábor Ferenc, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda vezetője.

19:30 – A megyében 48,32 százalék a részvételi arány

Megjelentek a legfrissebb részvételi adatok. Ezek szerint 18.30-ig a szavazásra jogosultak 48,32 százaléka, 88 969 fő járult a szavazóurnákhoz Tolna megyében. Ez némileg magasabb, mint az országos 47,20 százalékos részvételi arány. A megyében továbbra is Murga áll az élen 86,67 százalékos aránnyal, igaz 17 óra óta nem érkezett újabb voksoló a szavazókörbe a választási iroda adatai szerint. A járási székhelyek között Dombóvár megőrizte első helyét 51,17 százalékkal. A megyeszékhelyen a jogosultak 46,78 százaléka élt alkotmányos jogával.

Szavazás Hőgyészen Fotó: Mártonfai Dénes

17:44 – Megjelentek a legfrissebb részvételi adatok!

A nemrég közzétett adatok szerint Tolna megyében 17 óráig a szavazásra jogosultak 43,77 százaléka, 80 591 fő adta le a voksát. Murgán már 86,67 százalékos a részvételi arány, már csak nyolc fő hiányzik a 100 százalékos részvételhez.

Murgán komolyan veszik a választást Fotó: Mártonfai Dénes

15:45 – Megjelentek a legfrissebb részvételi adatok!

A Nemzeti Választási Iroda által közzétett legfrissebb adatok szerint Tolna megyében 35,33 százalékos a részvételi arány, 15 óráig 65 056 fő élt alkotmányos jogával. Az országos átlag ennél alacsonyabb, 34,69 százalék. A járási székhelyek közül Dombóváron a legmagasabb az aktivitás, a szavazásra jogosultak 39,14 százaléka élt már a lehetőséggel.

15:09 – Süli János, a paksi bővítésért felelős miniszter, országgyűlési képviselő Facebook oldalán szavazásra biztat

14:35 – Eddig nagyobb a szavazási kedv a megyében, mint öt éve

Tolna megyében a választásra jogosultak 26,97 százaléka szavazott délután 1 óráig. Ez 49 662 főt jelent pontosan, mely meghaladja az öt évvel ezelőtti részadatot, 2014-ben ugyanis 48 406 fő (25,12 százalék) járult az urnákhoz 13 óráig.

Tolna megye városai

2014-es részvételi arány 13 óráig

2019-es részvételi arány 13 óráig

Különbség

Szekszárd

22,38%

26,96%

+4,58%

Paks

27,66%

24,03%

-3,63%

Dombóvár

25,93%

30,68%

+4,75%

Bonyhád

20,59%

23,84%

+3,25%

Tolna

18,39%

20,71%

+2,32%

Dunaföldvár

22,4%

24,26%

+1,86%

Tamási

22,73%

25,63%

+2,9%

Bátaszék

25,77%

29,81%

+4,04%

Simontornya

24,98%

26,92%

+1,94%

Nagymányok

25,54%

27,53%

+1,99%

Gyönk

32,1%

37,85%

+5,75%

14:06 – Rendkívüli esemény zavarta meg a nagydorogi választást

Egy választópolgár próbálta meg kivinni az épületből az összes szavazólapot. További részletek cikkünkben.

13:55 – Megjelentek a legfrissebb részvételi adatok!

Megyénkben a jogosultak 26,97 százaléka, 49 662 fő adta le szavazatát 13 óráig. A megyei részvételi arány még mindig magasabb mint az országos átlag, ami 26,60 százalék. Továbbra is Murga vezeti az aktivitás listáját, hiszen a megye legkisebb településén már a választópolgárok 63,33 százaléka dobta be a szavazatát tartalmazó borítékot az urnába.

12:55 – Mutatjuk a választópolgárok számát megyénként és Budapesten

Tolna megyében 184 134 fő jogosult szavazni az önkormányzati választáson. Ennél kevesebben csak Nógrádban voksolhatnak (158879). Mindez nem meglepő annak ismeretében, hogy népességszám tekintetében ez a két megye a legkisebb Magyarországon. Forrás: Nemzeti Választási Iroda

12:20 – Zavartalanul zajlik a szavazás Decsen

A választásra jogosultak majdnem ötöde (18,41 százalék) járult urnához délelőtt 11 óráig Decsen.

11:59 – Pakson leadták szavazatukat a polgármesterjelöltek

Pakson Szabó Péter (FIDESZ-KDNP) családjával ment el szavazni.

Fotó: Molnár Gyula

Heringes Anita, a PDF jelöltje szintén az urnához járult a délelőtt folyamán.

Fotó: Molnár Gyula

A városban a szavazásra jogosultak 17,11 százaléka élt lehetőségével 11 óráig.

11:35 – Megjelentek a legfrissebb részvételi adatok!

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján az önkormányzati választásra jogosultak 19,71 százaléka, 36 289 fő adta le voksát 11 óráig Tolna megyében. Ez magasabb arány, mint az országos átlag, ami 18,25 százalék. A részvételi aktivitás tekintetében továbbra is Murga áll az élen, ahol már 30-an adták le a voksukat (50 százalék). A megyében öt olyan szavazókör van, ahol még a választók 10 százaléka sem jelent meg.

11:00 – Őcsényben is sokan mentek már szavazni

Őcsényben is rendben zajlanak a választások. Az óvodában, három szavazókörben várják a voksolókat. Kilenc óráig összesen 201-en járultak az urnákhoz.

10:38 – Bogyiszlón így szavaznak

– Korábban nemigen jártam el szavazni, mert a férjem megmondta, hogy szerinte kire kell, én meg nem akartam. Mindig haragudott érte. Sajnos már meghalt, de most úgy döntöttem, elmegyek szavazni. Ráadásul a névnapja is ma van, Kálmán. A családom is biztatott, azt mondták, a papa biztos örül fent, hogy végre én is szavazok, úgyhogy kiválasztottam a kedvenceimet – mondta egy 87 éves asszony Bogyiszlón, miután leadta a voksait.

Egy fiatal pár arról mesélt, hogy nemrégiben költöztek a faluba, és most először vettek ott részt önkormányzati választáson. – Eddig mind a ketten Szekszárdon szavaztunk, ahol a körzetünk képviselő-jelöltjei közül elég volt csak egyet választani, most viszont azt éreztem, hogy egy valóság show szereplőjének taktikai érzékére van szükség, amikor a barátaink vázolták a kistelepülésekre vonatkozó szabályokat. Hat hely van a képviselő-testületben, így ennyi jelöltnek szavazhatunk bizalmat az indulók közül. De mivel ennél kevesebbet is választhatunk, a barátaink azt javasolták, hogy ha valakit nagyon szeretnénk, csak rá voksoljunk, ha pedig valakit nagyon nem, akkor mind a hat helyre ikszeljünk. Kiválasztottuk hát a legszimpatikusabbakat. A polgármester esetében könnyű dolgunk volt, hiszen csak egy jelölt indult – számolt be a páros női tagja.

09:55 – A megye legkisebb településén a legmagasabb a részvételi arány

Tolna megye legkisebb – és legkevesebb szavazóval bíró – településén, Murgán a legmagasabb a részvételi arány. Az összesen 60 választópolgárból 16-an megjelentek 9 óráig a szavazókörben, ami 26,67 százalékos részvételi arányt jelent.

09:42 – Megjelentek a legfrissebb részvételi adatok

Ezek szerint Tolna megyében 9 óráig a szavazók 8,41 százaléka élt jogával, ami több mint 15 ezer főt jelent.

09:35 – Képgaléria

Szekszárdon a 37. számú szavazókörben az első részvételi adatok szerint a 951 szavazásra jogosult 1,37 százaléka adta le voksát, ami 13 főt jelent. A megyeszékhelyen 39 körben várják a szavazókat.

09:15 A megyében 13 szavazókörben reggel hétig senki nem adta le szavazatát. A megjelentek száma Szakályban, az 1-es szavazókörben volt a legmagasabb, ahol összesen 24-en éltek jogukkal. A megjelentek arányát tekintve Szárazd lakói voltak a legserényebbek 5,94 százalékkal, igaz ez 12 főt jelent.

09:00 A szavazókörök megnyitását követő egy órában a megye járási székhelyei közül Dombóvár lakosai voltak a legaktívabbak, a városban a szavazásra jogosultak 1,29 százaléka járult az urnákhoz. Ugyanakkor Bonyhádon volt a legalacsonyabb a részvételi arány 0,88 százalékkal. Szekszárdon a szavazópolgárok 1,05, Tolnán 1, Pakson 0,96, Tamásiban 1,27 százaléka járult az urnákhoz.

Szavazás Fácánkertben

08:20 A megye minden szavazóköre időben kinyitott, rendkívüli esemény nem történt, rendben zajlik az önkormányzati választás Tolna megyében – tudtuk meg dr. Gábor Ferenctől, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda vezetőjétől, megyei főjegyzőtől. Ez azt jelenti, hogy 109 településen, 286 szavazókörben várják a voksolókat. A Nemzeti Választási Iroda első részvételi adatai szerint ezzel a lehetőséggel a szavazópolgárok 1,27 százaléka, 2343 fő élt reggel hét óráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!