Hírek

2009.05.19. 14:07

A cseheknek már csak Magyarország és Bulgária olcsó

Idén összességében drágul a külföldi kirándulás a csehek számára, leszámítva két kivételt, Magyarországot és Bulgáriát. Az UniCredit Bank a cseh kirándulók szemszögéből felmérte, hogy a heves kurzusmozgások nyomán milyen a vásárlóereje külföldön a cseh koronának.

Új Szó

A felmérésből kiderült: 1000 cseh koronáért az európai, idegenforgalmi szempontból vonzó országokban, beleértve Törökországot is, átlagosan csupán 793 koronának megfelelő árut tudnak vásárolni - írta az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilap.

Különösen rosszul járt a csehek egyik kedvelt célpontja, Szlovákia, mivel a szilárd euró bevezetésének köszönhetően egyszeriben drágává váltak. Az UniCredit tanulmánya szerint napjainkban 1000 cseh koronáért Szlovákiában mindössze 850 koronának megfelelő árut és szolgáltatást tudnak venni.

„A keleti szomszédunkkal szembeni változás annyira drasztikus, hogy a tavalyi helyzethez képest például Szlovákia drágábbá vált egy törökországi (960) vagy egy horvátországi (885) kirándulásnál is” – magyarázta Patrik Rožumberský, a pénzintézet elemzője. A felmérésbe bevont 12 ország közül csupán Bulgária és Magyarország árszintje kedvező a csehek számára. A bolgároknál a jelzett összegért 1313, a magyaroknál pedig 1090 korona értékben vásárolhatnak.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!