Hírek

2009.05.29. 15:01

Renault-Nissan - A válság megerősíti a szövetséget

Tíz éve lépett szövetségre a Renault és a Nissan, és a két cég az együttműködést tovább fejlesztve próbálja átvészelni a válságot.

VG Online

Amíg 1999-nem együttesen 4,9 millió gépkocsit értékesítettek, addig 2008-ra 6,9 millió darabra nőtt az értékesítési szint, így a Renault-Nissan Szövetség a harmadik legnagyobb autóipari csoporttá lépett elő a világon.

A gazdasági helyzet miatt a két társaság közötti együttműködés fel fog gyorsulni, miután június elsejétől 11 fős szakértői csoport a költségcsökkentés és az egymás számára gyártás újabb lehetőségeit tárja fel - jelentette be Carlos Ghosn, a Renault-Nissan Szövetség elnök-vezérigazgatója.

A cégvezető szerint a beszerzés, a padlólemezek, alkatrészek és hajtásláncok közös fejlesztése és gyártása, a globális logisztika, valamint a kutatás-fejlesztés területén való szorosabb együttműködés révén a francia és a japán vállallat ebben ez évben 1,5 milliárd euróval csökkentheti költségeit.

A témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!