Hírek

2009.10.27. 07:03

Januárban durva gázáremelés lesz?

Januárban a piaci okok által diktáltnál sokkal nagyobb gázáremelésre lesz szükség amiatt, hogy októberben indokolatlanul nagy, átlagosan 10 százalékos volt a csökkentés, legalábbis ezt állítja egy a lapunk birtokába került, szakmai körökben készült elemzés.

VG

A jövő év elején úgy kell majd érvényesíteni az árakban néhány objektív és nem befolyásolható tényező hatását, hogy az őszi intézkedés már beszűkítette a döntéshozók mozgásterét. Ráadásul az olaj határidős árának emelkedése és a dollárárfolyam változása is emelni fogja a gáz importárát – állapítja meg az anyag.

Utóbbit a Világgazdaság információi is alátámasztják: úgy tudjuk, januártól a mostani, 280 dollár alatti árnál mintegy 14 százalékkal többért, ezer köbméterenként 320 dollár fölötti áron érkezik majd Magyarországra a hoszszú távú szerződés alapján várt gáz Oroszországból.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!