Hírek

2010.03.12. 14:32

Amerikai házra vágyik? - Vegyen egyet 10 dollárért!

Rekviem Detroitért – ezen a címen készített dokumentumfilmet a BBC az egykori virágzó amerikai iparvárosról, ahol a válság következtében néhány dollárt lehet ingatlan vásárolni.

Telegraph - Világgazdaság Online

Tim Prophit ingatlanügynök a BBC-nek nyilatkozva elmondta: több házat árusítanak 100 dollárért, de lassan a 10 dollárt is elfogadnák a bankok. A Prophit által említett ingatlan Detroit rossz hírű részén található, amelyet a 8 mérföld című filmből ismerhetünk, így hiába ér egyébként 35 ezer dollárt.

Az 1920-as években épített, gyarmati stílusú házak valaha kelendőek voltak, de mostanra képtelen eladni őket a bankok, amelyek a bedőlt jelzáloghitelek fejében kapták meg az épületek tulajdonjogát. Az ingatlanügynök szerint a hitelválság kirobbanása óta havi 15 százalékkal emelkedett a bankok tulajdonába került ingatlanok száma. Detroit már Amerika halálvárosa lett, az egy évre jutó elhalálozások miatt és itt a legmagasabb, 17,7 százalék a munkanélküliségi arány – írja a Telegraph.

Prophit cége tavaly 394 bedőlt hitel miatt megszerzett ingatlant értékesített, mindegyiket ezer dolláros ár alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!