Hírek

2010.03.01. 09:35

Az MSZP nem akar szívességet tenni Szekeres lemondásával

„Szekeres Imre vállalja a politikai felelősséget az elmúlt négy év szakmai teljesítményéért és a botrányokért is” – állt a Honvédelmi Minisztérium közleményében az után, hogy a napokban két olyan intézménynél is letartóztatások történtek, amelyek a felügyelete alá tartoznak, a Budapesti Katonai Ügyészség azóta leváltott szóvivője pedig „gengszterszervezetnek” nevezte a tárca tulajdonában lévő egyik céget.

GCs

A HM közleménye azonban rögtön le is hűtötte a várakozásokat: „Ebben az esetben azt jelenti, hogy egy lemondással nem hagyja magára a szervezetet, hanem megtesz mindent azért, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak még egyszer elő.” Mindenki megnyugodhat tehát: a hátralévő egy-két hónapban már rend és fegyelem lesz a tárcánál.

A kampányidőszakban az MSZP nyilván nem akart szívességet tenni az ellenzéknek a lemondással. A miniszternek viszont már akkor mennie kellett volna, amikor a két évvel ezelőtti Gripen-avatón meglehetősen ">nehezen forgott a nyelve (nyilván kimerült volt, mint a japán pénzügyminiszter a tavaly februári G7-csúcson, aki viszont utána vette a kalapját).

Azt, hogy Szekeres mindvégig miniszter maradhatott, nem csak a sajátos politikai tradíciók magyarázhatják. Ne feledjük, hogy prominens MSZP-vezetőként még a „szakértői” kormányban is stabilan tartotta a pozícióját. Talán ez volt az (egyik) ára annak, hogy Bajnai Gordon kemény válságkezelő programja megvalósulhatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!