Hírek

2010.03.10. 08:47

Cseppet sem lettek átláthatóbbak a magyarországi cégek

Nem javult a hazai vállalatok átláthatósága az elmúlt másfél évben – állapítja meg a KPMG legfrissebb kutatása, amely a nagyvállalatok fenntarthatósági jelentéseit vette górcső alá.

VG

Kiderült, hogy Magyarország 100 legjelentősebb társaságának csupán egyharmada – 33 vállalat, a 2008-as 34-gyel szemben – készített olyan jelentést, amelyben beszámolt tavalyi nem pénzügyi teljesítményéről. Ezek közül 8 vállalat beszámolója esetében volt külső ellenőrzés, ez visszaesés a 2008-ban publikált eredményekhez képest. Vélhetően a költségmegtakarítás miatt hiányzik ez a folyamatból, ami azonban jelentős bizalomvesztéssel járhat.
Iparági bontásban a legaktívabb jelentők a pénzügyi és a közüzemi szolgáltatók voltak. Jelentős javulás várható a kereskedelmi, a járműipari, a számítástechnikai cégeknél, ezek ugyanis nagyon sok embert foglalkoztatnak, így egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire átláthatók a különböző érintettek számára.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!