Hírek

2010.03.18. 07:53

Demján: Nagyképűség, hogy lesz magyar euró 2014-ben

Demján Sándor szerint legkorábban 2020-ban vezetheti be az eurót Magyarország.

InfoRádió

Magyarország teljes államadóssága 130 százalék, annyi, mint Burundié - mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke. Demján Sándor szerint ez azt jelenti, hogy az ország által megtermelt jövedelem jelentős hányada kiáramlik az országból.

Ez lefékezi a növekedést, nem kap az ország kedvező hiteleket, márpedig a fejlődéshez arra van szükség - hangsúlyozta Demján Sándor, aki szerint ezt az adósságot csak akkor lehet visszatermelni, ha dinamikus a gazdaság fejlődése.

A szokásos magyar lázálomnak, melldöngetésnek és nagyképűségnek nevezte Demján Sándor azt az elképzelést, hogy 2014 körül bevezethetjük az eurót, mert csak 2020-ban lát lehetőséget arra, hogy Magyarországon is az európai valutával fizessenek az emberek.

Arról is beszélt, hogy a nemzeti tőke hiánya fékezi a gazdasági fejlődést és felzárkózást a többi uniós tagállamhoz. Mint fogalmazott, az uniós monetáris szabályok ott, ahol alig van nemzeti tőke, lefékezik a fejlődést. "vagyis örök cselédsorsra vagyunk ítélve".
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!