Hírek

2010.03.23. 16:06

Hány százmilliót költöttek eddig a pártok a kampányban?

Civil szervezetek becslései szerint a pártok eddig körülbelül 424 millió forintot költöttek választási kampányaikra - számol be az MR1-Kossuth Rádió.

MR1-Kossuth Rádió

A listát az MSZP vezeti 164 millió forinttal, majd a Fidesz következik 114 millióval. A képmutatás.hu internetes oldal szerint az MDF 68, a Jobbik 51, az LMP 26 millió forintért próbált szavazókat gyűjteni. Az SZDSZ neve alatt mindössze 30 ezer forint szerepel, a Civil Mozgalomról pedig nincs adat.

Hortobágyi Emese, a Transparency International projektvezetője a becsült összegekről szólva elmondta: a piaci árak alapján, illetve a pártok aktivitásának figyelembe vételével próbálják meghatározni a kampányköltéseket - tudósít az MR1-Kossuth Rádió. Megkérdezték a pártokat is, mennyit fordítanak a kampányra, azonban érdemben nem válaszoltak.

Az adatok tehát csak becslések, és a reklámköltségeket csak január végéig tartalmazzák, így például az MSZP kampányfilmje, vagy a Fidesz március 15-i ünnepségének költségei nem szerepelnek a kimutatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!