Hírek

2010.03.18. 14:41

Melyik a legmegbízhatóbb autó hosszútávon?

A J.D Power and Associates idén is elkészítette a legmegbízhatóbb autómárkák listáját, amelyet ezúttal a Porsche vezet.

AP - Világgazdaság Online

A felmérés során az elemző cég azt vizsgálja milyen típusú és milyen mennyiségű probléma merül fel az autók használata kapcsán három éves korban. A listát idén a Porsche vezeti, holott 2009-ben még csak a kilencedik helyet érdemelte ki. Második helyen a Lincoln, a harmadik helyen pedig holtversenyben a Lexus és a Buick - tudósít az AP.

A múlt évben még a Buick és a Jaguar osztozott az első helyen, de minkét márka veszített a riválisok javára. A Toyotát is megtépázta az elmúlt időszak, a japán cég két helyet zuhant a harmadik pozícióból. Ugyanakkor a japán cégek még így is minden más nemzet autógyártóit megelőzték, négy szegmensben szereztek első helyet, ebből hármat a Honda söpört be.

Az autók megbízhatósága egyébként javult a tavalyi évhez képest: 100 autóra 155 hiba jutott, az előző évben még 167 problémát regisztráltak 100 autó esetében. A J.D. Power idén 57 ezer, 2007-ben gyártott autót vizsgált meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!