Hírek

2010.03.30. 12:12

Navrasics: A Fidesz meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot

Elfoglaltsága miatt nem Orbán Viktor, hanem Navracsics Tibor frakcióvezető ismertette a Fidesz programját a köztévé műsorában. Navracsics nem hazudtolta meg pártja eddigi kampánystratégiáját, hiszen programjukkal kapcsolatos konkrétumok most se láttak napvilágot.

hirado.hu

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor egyébként miért is kerüli a vitákat Navracsics a köztévében úgy fogalmazott, hogy azért, mert nehéz eldönteni, hogy ki lenne az ellenfél, a vitapartner. Meglátása szerint egy vitának ugyanis akkor van értelme, hogyha két ember, két jól megkülönböztethető alternatíva vitatkozik egymással. Navracsics szerint jelen pillanatban az MSZP-n belül meglehetősen tisztázatlanok a hatalmi viszonyok.

A műsorvezető felvetésére, miszerint továbbra sem lehet tudni konkrétumokat a Fidesz programjáról Navracsics úgy reagált, hogy ez azért lehetséges, mert ők sem tudják, hogy hogy áll valójában a költségvetés.

Azt azonban hozzáfűzte: megválasztásuk esetében szándékukban áll, hogy viszonylag rövid időn belül olyan lépéseket tegyenek, amelyek legalább jelzik azt, hogy Magyarországon új fejezet veszi kezdetét.

Ezeknek a lépéseknek a részeként említette Navracsics a minisztériumok, valamint a bürokrácia, és a bürokratikus eljárások csökkentését. Az áprilisban lejáró kilakoltatási moratórium kapcsán Navracsics elmondta, hogy nagy valószínűséggel meghosszabbítja a Fidesz, ha a választók bizalmat szavaznak nekik a közelgő választásokon.

A sokat emlegetett adóváltozásokkal kapcsolatban Navracsics konkrétumokat ugyan nem, annyit viszont elárult, hogy arra készülnek, hogy ebben az évben még tudnak majd adó csökkenteni.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!