Hírek

2010.03.29. 15:20

Rezidensszövetség: menekülnek az orvostanhallgatók a szakképzés elől

A következő egészségügyi kormányzatnak rendeznie kell az orvosok és szakápolók fizetését - mondta Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

InfoRádió

Krízis alakult ki az orvosképzésben, Székely Tamás egészségügyi miniszter mégsem kívánja megváltoztatni a rezidensekre vonatkozó rendelet tartalmát – mondta a Magyar Rezidens Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azután, hogy a szervezet képviselői egyeztetésen vettek részt az egészségügyi tárca vezetőjével.

Papp Magor elmondta: a szóban forgó rendelet az orvos hallgatók többségét arra készteti, hogy meneküljön a szakképzés elől.

A rendelet ugyanis 9 évre röghöz kötné a végzett orvosokat, és ezt nem ösztönzőkkel, hanem szankciókkal érnék el. Erre a felvetésre Székely Tamás úgy válaszolt, nem röghöz, hanem Magyarországhoz kötné a fiatalokat a jogszabály.

Papp Magor szerint jól mutatja a probléma méretét, hogy a hatodéves orvostanhallgatók nagy része már aláírta azt a jognyilatkozatot, amelyben kijelenti, nem vesz részt idén a szakorvosképzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!