Hírek

2010.03.02. 11:23

Újra bukhatnak majd a diákok, ha jön a Fidesz

Ha a Fidesz kormányra kerül, visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét, és arra is engedélyt ad, hogy az iskolák eltanácsolhassák az intézményből a többieket bántalmazó vagy társait a tanulásban súlyosan akadályozó diákokat – tudta meg a Magyar Nemzet.

MNO

Mint ismert, a gyerekek buktatását az alsó tagozatokban még Magyar Bálint korábbi oktatási miniszter tiltotta be, amin Hiller István sem változtatott – írja a Magyar Nemzet.


Az esélyegyenlőség javítására hivatkozva hozott intézkedés azonban éppen a hátrányos helyzetű gyerekeknek ártott a legtöbbet – mondta a lapnak Pósán László, a Fidesz oktatáspolitikusa. A szakember kifejtette: a gyerek az iskola első éveiben tanulja meg az írás, olvasás, számolás alapjait.

A kisdiákok egy része súlyos hátrányokkal, alapvető ismeretek nélkül, minimális szókinccsel érkezik az iskolába, ezért nekik több időre lenne szükségük az alapismeretek elsajátításához. Továbbá vannak olyanok is, akik ebben a korban a szokásosnál lassabban haladnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!