Hírek

2010.07.07. 10:01

A FIFA figyelni fogja Nigériát

A FIFA elégedett azzal, hogy Nigéria elnöke mégis engedi nemzetközi tornákon szerepelni a labdarúgó-válogatottat, de figyelni fogja az országot.

bama (Forrás: MTI)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elégedett azzal, hogy Goodluck Jonathan, Nigéria államelnöke változtatott elhatározásán, és engedi nemzetközi tornákon szerepelni a nigériai labdarúgó-válogatottat, ám jelezte, hogy a jövőben fokozottan figyelni fogja az országot, hogy a politika beleszól-e a helyi szövetség működésébe.

Jonathan azok után jelentette be, hogy a nemzeti csapat két évig semmilyen nemzetközi sorozatban sem szerepelhet, hogy a válogatott csoportjában utolsó lett, és kiesett a dél-afrikai világbajnokságon. A FIFA erre reagálva súlyos szankciókat helyezett kilátásba, s végül hétfőn az államfő visszavonta korábbi kijelentését.

"Elégedettek vagyunk, ezt kértük. Persze mint minden ilyen eset után, most is nagyon komolyan figyelni fogjuk a nigériai eseményeket" - nyilatkozta Nicolas Maingot, a FIFA szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!