Hírek

2010.07.27. 15:21

A topon a Mercedes gyártója - Még nagyobb nyereség

A Daimler ismét emelte éves profitra vonatkozó várakozásait, a jelenlegi számítások szerint a világ második legnagyobb luxusautó-gyártója 6 milliárd eurós nettó profittal zárja az üzleti évet.

Világgazdaság Online

A Daimler a korábbi 4 milliárd euróról emelte 6 milliárdra éves nyereség várakozását, ezzel kellemes meglepetést okozva az elemzőknek. A tavalyi 1,1 milliárd eurós veszteséget követően a német konszern 1,3 milliárd eurós profittal zárta a második negyedévet. A második negyedéves EBIT 2,1 milliárd eurót ért el, az értékesítési bevétel 28 százalékkal, 25,1 milliárd euróra emelkedett - jelenti a Bloomberg nyomán a Világgazdaság Online.

Tim Schuldt, az Equinet AG frankfurti elemzője szerint a vállalat a versenytársainál gyorsabban lábalt ki a válságból és jelenleg már a top kategóriában van a válságot megelőző teljesítményekhez viszonyítva is. A Daimler először áprilisban emelte a Mercedes üzletágra vonatkozó kilátásait, és azóta is kétszer módosított felfelé az előrejelzésén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!