Hírek

2010.07.05. 12:18

Adókedvezményért cserébe itthon tankolnak a fuvarozók

Magyarország 10 legnagyobb hazai közúti fuvarozó és logisztikai vállalkozása a következő fél éves időszak alatt közel 2 milliárd forint jövedéki adó többletet biztosítanának a magyar költségvetésnek, hogy az így megnövekedett költségvetési forrással növelje meg az árvízi helyreállításra szánt kormányzati segélycsomag összegét.

Világgazdaság Online

Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum néven hoztak létre szakmai-civil szervezetet Magyarország legnagyobb közúti fuvarozó vállalatai – mondta el Wáberer György a Waberer’s Holding elnök-vezérigazgatója. A fórum tagjai a következő félév során közel 2 milliárd forint jövedéki adó többletet biztosítanak a magyar költségvetésnek oly módon, hogy itthon vásárolják meg azt a több mint 20 millió liter gázolaj mennyiséget, amit korábban az európai célállomások felé induló fuvarjaik esetében főként Ausztriában szereztek be.

Az így keletkező költségvetési többletbevétel felhasználásra a fórum azt a javaslatot tette a kormánynak, hogy azt az árvízi helyreállításokra használja fel. A javaslatot örömmel fogadta a kormányzat mondta el Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A kormányzat továbbá vállalja, hogy a sikeres együtt működés folytatásaként 2011. január 1-től adókedvezményt vezetnek be a fuvarozók gázolajvásárlásaira amely a közúti személy- és árufuvarozók számára 8 forintos literenkénti visszatérítést jelenthet.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!