Hírek

2010.07.12. 13:57

Kétszer annyi futómű gyártására készül a Rába

Európai uniós pályázati támogatással a napokban megkezdődött a Rába többéves, átfogó innovációs programja, amelyet a társaság az újonnan létrehozott Rába Fejlesztési Intézet keretei között valósít meg.

Világgazdaság Online

A három év alatt több mint másfélmilliárd forintos beruházással megvalósuló projekt eredményeként a győri vállalat a futóműgyártás tavalyi volumenének megduplázását várja 2015-ig. Eszerint öt év múlva 15 ezer futóművet gyártana a cég. Az újonnan létrehozandó intézetben összesen tizenkét szakértő dolgozik majd – mondta el lapunknak Steszli Ádám, a cég befektetési tanácsadója.

A Rába Fejlesztési Intézetben nagyobb intenzitással és magasabb szinten folytatódik majd az új generációs futóművek, felfüggesztési és erőátviteli rendszerek fejlesztése korszerű autóbuszok, tehergépkocsik és mezőgazdasági erőgépek számára. A vállalat emellett vizsgálja az alternatív/hibrid hajtásrendszerek speciális követelményeit, új szerkezeti anyagok alkalmazásának lehetőségeit és felkészül az intelligens funkciók bevezetésére.

Steszli Ádám elmondta: mindhárom piaci területen (mezőgazdasági gépek, offroad járművek, buszfutóművek) részesedése növelésére készül a vállalat. A futóműfejlesztés mellett a Rába azt tervezi, hogy az Ikarusszal együttműködve megjelenik a magyar piacon – a vállalat itthon eddig nem járt sikerrel, a közös gyártású busszal szeretne ezen a helyzeten változtatni a Rába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!