Hírek

2010.07.12. 13:30

Kulcsár továbbra sem távozhat lakhelyéről - Fejlemények!

A Legfelsőbb Bíróság - ügyészi fellebbezés folytán – helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla „Kulcsár ügyben” hozott hatályon kívül helyező végzésének azt a rendelkezését, amellyel Kulcsár Attila vádlottal szemben a folytatódó büntetőeljárás további tartamára Budapest területére lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Világgazdaság Online

Az ügyészségnek az előzetes letartóztatás elrendelését szükségesnek tartó álláspontjával szemben a Legfelsőbb Bíróság elsősorban arra volt figyelemmel, hogy Kulcsár az első fokú tárgyalási szakasz jelentős részében is szabadlábon védekezett.

A hatályon kívül helyezett ítélettel nem jogerősen kiszabott szabadságvesztéséből több mint három évet előzetes letartóztatásban már kitöltött, a cselekményének valóban kimagasló súlya pedig önmagában nem elégséges indok a szökési veszély elhárítása érdekében a legsúlyosabb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés alkalmazására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!