Hírek

2010.07.05. 10:31

Lenovo: Szerencse, hogy az Apple lenézi a kínaiakat

A kínai elektronikai óriásvállalat, a Lenovo alapítója úgy fogalmazott: szerencse, hogy Steve Jobsnak, az Apple vezérének ilyen rossz a természete.

AFP - Világgazdság Online

Liu Chuanzhi, a Lenovo alapító-igazgatója szerint, ha cége annyi figyelmet fordítana a kínai felhasználókra, mint az Apple, bajban lenne. A cég a kínai piac 30 százalékát birtokolja, és a jelenlegi fejlődési ütem mellett az ázsiai ország IT szektora egy éven belül a világ legnagyobbjává nőheti ki magát – jelenti az AFP.

A Financial Times jelentése hozzáteszi, hogy bár a kínai fogyasztók szívesen vásárolnák az Apple termékeit, a vállalat működését szigorúan behatárolja Peking, így az amerikai konszern csak néhány márkabolttal van jelen Kínában. Az iPhone-t pedig kizárólag a második legnagyobbnak számító mobilszolgáltató, a Unicom forgalmazhatja, kevés sikerrel, mivel a készülék ára jóval magasabb, mint a fekete piacon kapható telefonoké. Az sem segít az Apple-nek, hogy a kínai kormány előírása szerint a telefonokon nem működhet wifi, ami pedig nagy hátrány az egyre többet internetező kínai felhasználók számára.

Liu szerint a Lenovo első saját telefonja, a LePhone jó helyzetben van ahhoz, hogy versenyezzen az Apple-lel, mivel a készüléket a helyi fogyasztók igényeire szabják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!