Hírek

2010.07.16. 07:06

Rendőrségi vizsgálat a Tescónál

Rendőrségi vizsgálatot rendelt el a Pest Megyei Főügyészség, hogy tisztázódjon, valóban történek-e visszaélések a Tescónál a rendkívüli munkavégzés kifizetésénél, a cég pedig belső vizsgálatot indított az ügyben - írta a csütörtöki Népszabadság.

Népszabadság - MTI Eco

A napilap felidézte a Magyar Nemzet korábbi cikkét, miszerint a cégnél a munkaidőt nyilvántartó programban "kikapcsolták" a rendkívüli munkavégzés után kifizetendő pótlék rögzítését, amit így nem is kaphattak meg a dolgozók. Emiatt tavaly szeptember és idén május között 365 millió forinttól eshetett el a cég harmincezer munkavállalója. Amennyiben pedig ez a gyakorlat 2009. február óta tartott - amikor a társaság a papíralapú nyilvántartásról áttért az elektronikus módszerre - úgy akár 700 millió forint is lehet a kár - olvasható a lapban.

A cég szóvivője a Népszabadságnak elismerte, hogy a kifogásolt számítógépes program nem tökéletes, mert nem tudja kezelni azt, amikor hét napon belül átszervezik a dolgozók munkarendjét. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a dolgozóknak ettől függetlenül erre az időszakra is meg kellett kapniuk a járandóságukat, mert az egyes áruházak helyi személyzeti vezetői kézzel átvezetik a rendkívüli munkavégzést a bérszámfejtő rendszeren.

Iglódi-Csató Judit hozzátette: mivel az emberi mulasztást nem szabad kizárni, ezért belső vizsgálat indult a cégnél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!