Hírek

2010.08.16. 09:27

Gáz: moratórium az év végéig - Mi a kormányzat célja?

A kormányzat célja, hogy az egyetemes szolgáltatók se járjanak rosszul

VG

GÁZPIAC. Az év végéig érvényben maradhat a július 1-jén bevezetett közműdíj-moratórium a gázpiacon – értesült a Világgazdaság. Az egyetemes szolgáltatók ennek ellenére nem járnak majd rosszul, a területet felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül ugyanis már zajlik az a munka, amelynek során fel kívánják tárni a gáztarifa-összetevőkben rejlő árcsökkentési lehetőségeket.

A cél az, hogy a moratórium feloldása után életbe lépő tarifák úgy legyenek alacsonyabbak a mostaniaknál, hogy piaci alapon kalkulált elemekből álljanak össze, de nyereséges működést biztosítsanak a szolgáltatóknak is. Információink szerint a gázcégek 36 területet jelöltek meg, amelyeken keresztül beavatkozva olcsóbbá tehető a gáz.

Értesülésünkkel egybevágnak Völner Pál szavai; „szinte biztosra vehető, hogy ősszel nem drágul a gáz” – mondta az MTV Híradónak a területet felügyelő államtitkár.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!