Hírek

2010.08.12. 13:29

Megváltozott munkaképesség: a cégek többségének fogalma sincs mi ez

Idén már év elejétől megélénkült az érdeklődés a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránt, de a vállalatok HR csapatai jellemzően még nincsenek minden szükséges információ birtokában – derül ki a Work Force friss felméréséből. A tanácsadó szerint a sikerhez a megfelelő jogszabályi háttér ismeretén túl érdemes tisztában lenni néhány, a beilleszkedést elősegítő fogással, hogy a hátrányos helyzetűek foglalkoztatása valóban sikeres legyen.

Világgazdaság Online

Bár a munkaadók ingerküszöbét elérte az idén több mint ötszörösére növelt rehabilitációs járulékemelés, és hirtelen megnövekedett az érdeklődés a megváltozott munkaképességűek iránt, még nem minden vállalatnál adottak a feltételek – tudásban sem.

A Work Force Személyzeti Tanácsadó 73 vállalkozást érintő felmérése azt mutatja, hogy mind az alkalmazási feltételekről, mind a megváltozott munkaképességűek munkaközösségbe való bevezetésének gyakorlatáról a vállalatok 89 százalékánál túl kevés információ áll rendelkezésre, több mint felénél pedig a sikeres foglalkoztatáshoz való minimális ismeretek sincsenek meg.

„Úgy tűnik, még esetlenül mozognak ezen az új terepen a cégek, sok helyütt csak az első tapasztalatokat szerzik. A helyzetet látva igyekeztünk olyan megoldást találni, hogy ezek az első tapasztalatok ne keserűek legyenek.” – fogalmazott Oplaznik Gabriella, a Work Force Rehabilitációs ágazatvezetője, majd hozzátette: - „Speciális rehabilitációs mentorképzést hoztunk létre, amelyet a piac elvárásai alapján fejlesztettünk ki és az integrált foglalkoztatás minden területét, az akadálymentesítéstől az adminisztrációs teendőkig felöleli.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!