Hírek

2010.08.19. 05:00

Százmilliós veszteségek a műszakicikk-kereskedőknél

Az iskolakezdéstől várják a forgalom fellendülését a műszaki- és elektronikaicikk-kereskedők.

VG

Ilyenkor ugyanis megélénkül a számítástechnikai termékek iránti érdeklődés. Szüksége is van erre az ágazatnak, hiszen a labdarúgó-világbajnokság csupán előre hozott vásárlásokat generált: két és fél hónapra sűrítette fél év televízióeladásait.

A KSH szerint az első negyedévben minden termékkörben kevesebbet értékesítettek a kereskedők, mint a múlt év hasonló időszakában, csupán fényképezőgépből és telefonból kelt el több. Ebben a helyzetben minden cég másként keresi a kiutat.

Van, amelyik csökkentette az alapterületét, más a kínálati palettáját rendezte át, és van, amelyik csak anynyiban érezte meg a válságot, hogy forgalombővülése 10 százalék alá esett. A veszteség viszont általános a piacon, van olyan szereplő, amelyik több százmilliós mínuszt könyvel el.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!