Hírek

2010.09.29. 08:56

Az egykulcsos adót egy lépésben, azonnal bevezetné Orbán

Orbán Viktor szerint egy lépésben és azonnal át kellene térni az egykulcsos adórendszerre - ezt a Magyar Televízió Az Este című műsorában mondta a miniszterelnök.

hirado.hu

Hozzátette: a kormány egy elvi döntést már hozott a 16 százalékos egykulcsos adórendszerről, most már csak az a döntés van előttünk, hogy egy, kettő, vagy három lépésben vezessük be. Én azt javasolom, hogy egy lépésben és azonnal - közölte.

Orbán Viktor kijelentette: nem akar megszorításokra épülő gazdaságpolitikát folytatni. "Közép-Európa, aztán majd később egész Európa legversenyképesebb gazdasági rendszerét szeretném Magyarországon látni. (...) Ehhez nem passzol a megszorítás" - mondta, megerősítve, hogy nem lesznek az embereket kedvezőtlenül érintő megszorítások.

Hozzátette, amit kormánya képvisel, az az együttműködés gazdaságpolitikája - számol be a hirado.hu. Együtt kell működnünk akkor is, ha baj van, ezért van bankadó, ezért maximalizáltuk a végkielégítéseket - fejtette ki. Szeptember 30-a után látni fogjuk, hogy pontosan, hogy áll a magyar gazdaság, és ha úgy látjuk a 3,8  százalékos hiány nem tartható, akkor azonnali lépéseket teszünk - tette hozzá a miniszterelnök.

A munkahelyteremtésről szólva azt mondta a kormányfő, Magyarországnak ma az a gondja, hogy hiányzik egymillió munkahely és egymillió gyerek. Ezért munkahelyeket kell létrehozni és ösztönözni kell a gyerekvállalást.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!