Hírek

2010.09.03. 11:22

Bekeményít a PSZÁF – Nézze meg, hol vesz autót!

Akár százezrekkel is többet fizethetnek az ősztől azok, akik autót vesznek, de nem elég körültekintően választanak kereskedést – olvasható a CLB-Hitelinfo Kft. előrejelzésében. A forgalmazók többsége ugyanis egy új, szigorúbb törvény miatt csak egyetlen bankkal áll majd kapcsolatban, vagyis nem tud többféle pénzügyi konstrukciót kínálni vevőinek, mint ahogy azt eddig tehette.

CLB-Hitelinfo Kft. - Világgazdaság Online

Az eddigieknél is gondosabban kell autókereskedést választaniuk ősztől azoknak, akik hitelre szeretnének autót vásárolni, mert egy új jogszabály miatt lesznek olyan autókereskedések, amelyeknél nem lehet majd többféle hitelkonstrukció közül választani. Az új szabályozás értelmében október elsejétől csak azok a kereskedések szerződhetnek több bankkal is, amelyek hivatalosan hitelközvetítővé válnak, precízen fogalmazva független többes ügynöknek regisztráltatják magukat – írja a CLB-Hitelinfo Kft.

A rendszerbe való bekerülés évente milliós nagyságrendű plusz költséggel jár majd az autókereskedők számára, ráadásul felsőfokú iskolai végzettséghez is kötött, ezért az amúgy is nehéz helyzetben lévő szektor tagjai nem tudják, vagy nem is akarják teljesíteni a feltételeket. Így sokan a jövőben csak egyetlen bankkal állnak majd kapcsolatban, vagyis annak függő ügynökei lesznek. Ezzel maguk a kereskedők és a náluk autót vásárló ügyfelek is kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!