Hírek

2010.09.22. 08:09

Járai: Ez egy fantasztikus lehetőség

Nyilvános részvénykibocsátást hajt végre október közepén a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., majd - várhatóan novemberben - a társaság részvényeit bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére. Járai Zsigmond, a CIG felügyelőbizottságának elnöke az InfoRádiónak elmondta: a részvények hivatalos kibocsátási ára 938 forint lesz, de a biztosító az ügyfeleinek kedvezménnyel értékesíti a papírokat. Hozzátette:a tervek között szerepel, hogy újabb régiós országokban jelenjen meg a cég.

Inforádió

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nyilvános részvénykibocsátást hajt végre, majd várhatóan novemberben a társaság részvényeit bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére - közölte Járai Zsigmond. A felügyelőbizottságának elnöke kifejtette: a nyilvános kibocsátást ez év október 11. és október 22. között tarják a kisbefektetők részére, országszerte az MKB Bank 86 fiókjában és az Equilor Befektetési Zrt. budapesti irodájában lesz lehetőség a részvények jegyzésére - adta hírül az Inforádió.

A részvények hivatalos kibocsátási ára 938 forint lesz, a biztosító a szerződött ügyfeleknek kedvezményesen értékesíti a papírokat, a kedvezménnyel rendelkező ügyfeleknek a részvények maximális ára 750 forint lesz - emelte ki Járai Zsigmond, aki jelezte, ezzel megvalósulhat az az alapításkor kitűzött cél, hogy összefonódás legyen a tulajdonosok és az ügyfelek között.

A biztosító maximum 10.850.000 darab új részvényt kíván kibocsátani, emellett a biztosítótársaság egyes jelenlegi részvényesei maximum 1.950.511 darab részvényt, a társaság jegyzett tőkéjének mintegy 3,8 százalékát értékesítik - mondta a CIG Pannónia Életbiztosító felügyelőbizottságának elnöke.

Járai Zsigmond közölte: a cégnek újabb tőkére van szüksége, ehhez pedig a tőzsdén kívánnak hozzájutni. A mostani nyilvános kibocsátással mintegy 10-12 milliárd forint friss tőkét kaphat a társaság, amely a későbbi tervek megvalósításához szükséges. Középtávon, körülbelül 3 év múlva nemzetközi részvénykibocsátást terveznek, annak összege várhatóan 100 millió euró lesz - tette hozzá.

A tőzsdei bevezetés előkészítéseként a CIG Pannónia ez év szeptember 1-jétől nyilvánosan működő részvénytársaságként folytatja tevékenységét. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2010. szeptember 15-én kelt határozatában engedélyezte a CIG nyilvános részvényértékesítését és a tőzsdei bevezetéshez készített tájékoztató és hirdetmény közzétételét.

A felügyelőbizottság elnöke elmondta azt is, hogy a sikeres bevezetés után az első tíz tőzsdei cégben benne lesz a CIG Pannónia Életbiztosító.

Fantasztikus üzleti lehetőségek vannak a társaság előtt a hagyományos életbiztosítási ágazatban és a vagyonbiztosításban is - vélekedett Járai Zsigmond. Beszélt arról is, hogy a között szerepel, hogy újabb régiós országokban jelenjenek meg Románia és Szlovákia után a lehetséges célpont Horvátország, Szerbia és Ukrajna - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!