Hírek

2010.09.26. 08:18

Készül az ország 2030-ig szóló energiastratégiája

Magyarország 2030-ig szóló energiastratégiája december 15-éig elkészül, jelenleg négy munkacsoport dolgozik a témán - mondta Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára szombaton a Valóságos Kincsesbánya című alternatív energetika Kárpát-medencei fórumon, Budapesten.

mti eco

Olajos Péter elmondta: a készülő energiastratégia fő pillérei az ellátásbiztonság, a fenntarthatóság, a versenyképesség és a gazdaságélénkítés.

Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a fórumot köszöntve kiemelte: az Új Széchenyi Tervben lesznek majd olyan fejlesztési programok, amelyek lehetővé teszik, hogy a hazai vállalatok jobban bekapcsolódjanak az alternatív energiatermelésbe.

Olajos Péter kitért arra, hogy a magyar EU-elnökség idején, 2011. első félévében az energia kiemelt terület lesz, köztük az energiatakarékosság előmozdítása, a fogyasztói jogvédelem erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!