Hírek

2010.09.15. 15:50

Munkabér csak értékteremtő munka után jár

A kormány szeretné elérni, hogy aki munkabért kap, a mögött értékteremtő munka álljon – mondta el Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár az MR1-Kossuth Rádiónak.

MR1- Kossuth Rádió

Már a jövő héttől foglalkoztathatnak közmunkásokat az árvíz sújtotta területeken az újjáépítésben részvevő vállalkozások, tájékoztatott az államtitkár. Az árvíz utáni helyreállításban rész vevő vállalkozások közmunkások foglalkoztatása esetén 95 százalékos bér- és járuléktámogatást kapnak az államtól, ugyanannyit, mint az önkormányzat. A számítások szerint százezer közfoglalkoztatott közül nagyjából ezren dolgozhatnak majd így. Czomba úgy látja, így valóban a munkaerőpiacra kerülnek az emberek, azt viszont nem tudni, ott is maradnak-e a pár hónapos munka után.

A tervek szerint jövőre módosítanák az Út a munkához programot, így a vállalkozások melyek jelenleg 28 500 forintos támogatás mellett foglalkoztathatnak közmunkásokat jövőre dupla ekkora támogatásban részesülnek. A szakállamtitkár szerint a mostani programból sokan azért nem lépnek ki a munkaerőpiacra, mert kényelmesebb az önkormányzatnál dolgozni, de ezen változtatni akarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!